ΑΠΑΞΙΩΣΗ

Περισσότεροι από 400 κορυφαίοι Γερμανοί αθλητές απέφευγαν συστηματικά να υποβληθούν σε ντόπινγκ τεστ, την προηγούμενη χρονιά, υποστηρίζει τηλεοπτική εκπομπή του δικτύου ΑRD. Μεταξύ των αθλητών συμπεριλαμβάνονται επτά Ολυμπιονίκες, 32 παγκόσμιοι πρωταθλητές και 28 πρωταθλητές Ευρώπης! Χθεσινά δημοσιεύματα ανέφεραν πως ο Ολυμπιονίκης στη δισκοβολία Λαρς Ρίντελ απέφυγε πέντε ντόπινγκ τεστ.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Προβλήματα με την ιταλική δικαιοσύνη αντιμετωπίζουν ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι και ο αντιπρόεδρος της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι καθώς ερευνάται η περίπτωση παραποίησης των λογιστικών στοιχείων των ομάδων τους. Την υπόθεση έχει αναλάβει ο εισαγγελέας του Μιλάνου Κάρλο Νοτσερίνο και σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει στον Τύπο οι έρευνες, που έχουν ολοκληρωθεί, επικεντρώθηκαν στην υπερτίμηση της αξίας των παικτών που μεταγράφονται με ταυτόχρονη αύξηση του χρέους των συλλόγων.

ΚΑΝΑΔΟΙ

Σε καναδικά χέρια ετοιμάζεται να περάσει η δημοφιλέστερη γαλλική ομάδα, Μαρσέιγ. Ο Καναδός επιχειρηματίας Τζακ Κατσκάρ βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο της Μαρσέιγ Παπέ Ντιούφ για την εξαγορά του συλλόγου έναντι 100 εκατ. ευρώ. Ο Κατσκάρ υπόσχεται επίσης πως θα δαπανήσει 100 εκατ. ευρώ την επόμενη πενταετία για την ενίσχυση της ομάδας, ενώ φήμες τον θέλουν να έχει έρθει σε συμφωνία με τον Σουηδό προπονητή Σβεν Γκόραν Έρικσον για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία.

ΟΙ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Έντονες διεργασίες παρατηρούνται στο μεταγραφικό μέτωπο. Η Μίλαν συμφώνησε με τον Ρονάλντο για συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2008 και αμοιβή μικρότερη των 6 εκατ. ευρώ που λαμβάνει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί αν η «Βασίλισσα» δεχτεί να μη διεκδικήσει αποζημίωση. Ένας άλλος Ρονάλντο, ο Πορτογάλος Κριστιάνο, φέρεται να προσφέρεται από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Γιουβέντους προκειμένου η πρώτη να αποσπάσει τον Γάλλο Νταβίντ Τρεζεγκέ αλλά και τον νεαρό Παλαντίνο.

ΤΑ ΓΥΡΙΖΕΙ

Για ελαστικότητα στις αποφάσεις έκανε λόγο ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Φάμπιο Καπέλο, αναφερόμενος στην περίπτωση να επιστρέψει ο Μπέκαμ στον βασικό κορμό της ομάδας. Ο Ιταλός προπονητής δέχτηκε σκληρή κριτική για την απόφασή του να αποπέμψει τον Άγγλο μέσο επειδή ο τελευταίος συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στις ΗΠΑ και τώρα φαίνεται πως οι πιέσεις (υπάρχουν και οι χορηγοί)

τον αναγκάζουν να κάνει στροφή 180 μοιρών.