Οι μάρτυρες της υπεράσπισης


Tις περισσότερες φορές οι συγκεκριμένες ειδήσεις περνούν «στα ψιλά».

Όταν λοιπόν εμφανίζεται η βία στα γήπεδα (κι όπως όλοι ξέρουμε αυτές οι εμφανίσεις είναι συχνές τον τελευταίο καιρό) συναντάμε τους πηχυαίους τίτλους για το μαχαίρι που θα φτάσει στο κόκκαλο αλλά και για τις κατηγορίες των παραγόντων αναφορικά με την ευθύνη της Αστυνομίας για ό,τι άσχημο συμβεί στις εξέδρες και πέριξ των γηπέδων.

Ποια είναι η χθεσινή είδηση; Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΠΑΟΚ, Νίκος Βεζυρτζής, παρουσιάστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης του 18χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ ο οποίος κατηγορείτο για ρίψη αντικειμένων και αδικαιολόγητη είσοδο στον αγωνιστικό χώρο στο παιχνίδι με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο.

Η Αστυνομία έκανε αυτήν τη φορά το καθήκον της, προέβη σε συλλήψεις (γιατί πολλές φορές την κατηγορούμε εξαιτίας της απάθειας με την οποία αντιμετωπίζει τα θλιβερά γεγονότα) αλλά οι παράγοντες της ΠΑΕ έτρεξαν να υπερασπισθούν τον ταραξία οπαδό.

Και τι υποστήριξε ο κ. Βεζυρτζής; Ότι ο συγκεκριμένος οπαδός είναι οικογενειακός γνωστός του και ότι είχε ζητήσει να αφαιρεθούν τα καπάκια από τα μπουκάλια με το νερό. Γίνεται αντιληπτό ότι οι παράγοντες αντιμετωπίζουν το σοβαρό πρόβλημα της βίας χωρίς να έχουν τη βούληση ή τη δύναμη να βοηθήσουν και οι ίδιοι να δοθεί κάποια λύση.

Δεν είναι βέβαια όλοι το ίδιο αφού ο πρόεδρος της ΑΕΚ Ντέμης Νικολαΐδης έκανε τον δικό του αγώνα για να αντιμετωπίσει την «άμυαλη κερκίδα», αλλά δεν είναι και λίγοι αυτοί που είτε παρίστανται ως μάρτυρες στα δικαστήρια είτε κάνουν τα… απαραίτητα τηλεφωνήματα.

Την επόμενη φορά θα ευθύνεται και πάλι η Αστυνομία;