Μόνο ως κάτι σαν πρόβα τζενεράλε εν όψει του κυριακάτικου ντέρμπι τής Α1 με τον Ολυμπιακό, μπορεί να θεωρηθεί το χθεσινό ματς ΠαναθηναϊκούΚούνεο, στο οποίο οι «πράσινοι» νίκησαν εύκολα με 3-0 (25-17, 25-23, 25-17) την πρωτοπόρο του Καμπιονάτο, διασκεδάζοντας 1.500 οπαδούς τους.

Απόψε δίνουν τις δικές τους μάχες στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ηρακλής που υποδέχεται σε κρίσιμο αγώνα για την πρόκριση την κάτοχο του τίτλου τής διοργάνωσης, ιταλική Σίσλεϊ Τρεβίζο (Εύοσμος, 20.30- ΕΤ3) και ο Ολυμπιακός που διατηρεί μαθηματικές μόνο ελπίδες και αγωνίζεται (χωρίς Κουρνέτα) στο Βέλγιο με την Κνακ Ρούζελαρ (21.30ΣΠΟΡΤ+).



Επίσης απόψε, ο ΠΑΟΚ δίνει τον αγώνα- ρεβάνς με την τουρκική Αρκάς (Πυλαία, 20.00), με στόχο νίκη και πρόκριση στους «8» του Τοπ Τιμς Καπ.

Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά εξασφαλίζει την (ανούσια λόγω ατελειών της διοργάνωσης) 1η θέση στον Δ΄ όμιλο, με τη νίκη σ΄ έναν αγώνα στον οποίο και οι δύο ομάδες έπαιξαν με πολλούς αναπληρωματικούς. Αναγκαστικά οι γηπεδούχοι δεν είχαν τους τραυματίες ή ασθενείς Γκόμες, Πανταλέοντα, Μπάεφ, Ανδρεάδη (οι τρεις τελευταίοι πάντως θα είναι έτοιμοι με Ολυμπιακό) και για λόγους ξεκούρασης τον Μαρσελίνιο. Μάλλον για λόγους αποφόρτισης, οι φιλοξενούμενοι από το άγχος στο κυνήγι του τίτλου άφησαν στην Ιταλία τους Τζίμπα, Λάσκο, Βερνιάγκι, Όρμτσεν, Κοσιόνε.

ΠΑΟ (Φ. Ντο Σάντος): Προύσαλης 3 πόντοι, Αγκάμες 13, Λάππας 9, Ντάντε 13, Γκιρτζίκης 6, Κουρούπης 5- Στεφάνου (λίμπερο, 64% υποδ.).

●●● Δεν μπόρεσε ο Πανελλήνιος με αντίπαλο την πανίσχυρη ιταλική Περούτζια και ηττήθηκε στην Κυψέλη 1-3 (13-25, 14-25, 29-27, 20-25) στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για μια θέση στις «8» του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας.