ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ των ιώσεων, που «θερίζουν» μικρούς και μεγάλους το τελευταίο διάστημα, παραδέχτηκε χθες ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξαγγέλλοντας μέτρα, που δεν έχουν ληφθεί στα νοσοκομεία, ενώ συνέστησε στους πολίτες που προσβάλλονται από ίωση να μένουν στο σπίτι τους!

«Έχουν ανοίξει περισσότερες αίθουσες εξωτερικών ιατρείων, δόθηκαν εντολές στις διοικήσεις των νοσοκομείων για την ενίσχυση των εξωτερικών ιατρείων με περισσότερους γιατρούς και έχει αναπτυχθεί σύστημα διαλογής των ασθενών από γιατρούς και νοσηλευτές», δήλωνε χθες ο κ. Αβραμόπουλος. Ωστόσο κανένα από τα παραπάνω μέτρα δεν έχει ληφθεί.

«Ουδέποτε κυκλοφόρησε εγκύκλιος στα νοσοκομεία για την ενίσχυση των εφημεριών. Οι ελλείψεις προσωπικού δεν επιτρέπουν να ανοίξει καμιά επιπλέον αίθουσα, αφού και όσες λειτουργούν μόλις που τα καταφέρνουν. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Νοσοκομείου της Νίκαιας όπου το υπερσύγχρονο τμήμα επειγόντων περιστατικών μένει κλειστό. Όσο για το σύστημα διαλογής, είναι αδύνατο να αναπτυχθεί καθώς δεν υπάρχουν νοσηλευτές που να μπορούν να απασχοληθούν μόνο σε αυτόν τον τομέα», ανέφερε χθες στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).