Η ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού σε Ραφήνα και Λ. Ποσειδώνος, αλλά και η κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη θέση Μαύρο Βουνό στο Γραμματικό περιλαμβάνονται στον κατάλογο των έργων που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς για την περίοδο 2007- 2013. Η υπογειοποίηση της λεωφόρου συνδέεται άμεσα με το έργο της διπλής ανάπλασης σε Αμπελοκήπους και Βοτανικό και προβλέπεται να γίνει σε μήκος 800 μέτρων απέναντι από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Με το έργο θα «βυθιστεί» η Λ. Αλεξάνδρας ώστε να ενοποιηθεί ο χώρος στον οποίο βρίσκεται σήμερα το γήπεδο του Παναθηναϊκού με το πολεοδομικό συγκρότημα των προσφυγικών πολυκατοικιών που είναι ακριβώς απέναντι.

Στον προγραμματισμό του υπουργείου Δημοσίων Έργων έχουν ενταχθεί και οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού οι οποίες πρόκειται να ενώσουν την Περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, τη Λ. Ποσειδώνος, αλλά και το λιμάνι της Ραφήνας. Το πρόγραμμα των έργων για την περίοδο 2007- 2013 συνολικού προϋπολογισμού 18 δισ. ευρώ αφορά κυρίως έργα στην περιφέρεια της χώρας (το 80% των έργων ύψους 14,5 δισ. ευρώ αφορούν την περιφέρεια).

«Πρόκειται για τα γνωστά χιλιοειπωμένα έργα», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, υπεύθυνος για θέματα ΥΠΕΧΩΔΕ στο ΠΑΣΟΚ. «Ο υπουργός δημοσιοποίησε εκ νέου πίνακες έργων που, κατά βάσιν, θα έπρεπε να έχουν ήδη ανατεθεί, από το 2004».