ΜΗΝΥΜΑ στην ηγεσία των Σκοπίων «να κοιτάξουν το μέλλον» και να μην αναζητούν «πλαστά στηρίγματα του παρελθόντος», απηύθυνε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Σε χθεσινή συνέντευξή της στη Ντόιτσε Βέλε μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του Μάθιου Νίμιτς σε Αθήνα και Σκόπια, η κ. Μπακογιάννη κάλεσε την ηγεσία της FΥRΟΜ «να μην προσπαθεί να βρει επιχειρήματα, τα οποία ούτε ιστορικά μπορούν να σταθούν, αλλά και πολιτικά είναι παντελώς αντιπαραγωγικά».

Σχολιάζοντας την εκτίμηση του κ. Νίμιτς ότι υπάρχει μεγάλη διάσταση μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων στο θέμα της μετονομασίας του αεροδρομίου των Σκοπίων, με τη σκοπιανή πλευρά να προβάλλει και θέμα εμπορικότητας, η κ. Μπακογιάννη σημειώνει ότι «ορισμένα από τα επιχειρήματα ανήκουν στην κατηγορία του γραφικού». Προειδοποιεί μάλιστα κατηγορηματικά ότι το Κοινοβούλιο της Ελλάδας δεν μπορεί να επικυρώσει συμφωνία εισόδου των Σκοπίων στις ευρωατλαντικές δομές, εάν δεν έχει υπάρξει λύση του προβλήματος της ονομασίας. Η κ. Μπακογιάννη πάντως «δεν προβλέπει» ότι ο κ. Νίμιτς θα κάνει κάτι πολύ σύντομα για να εξευρεθεί ονομασία της γείτονος χώρας, αποδεκτή και από τις δύο πλευρές.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ