ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ εργασία ιεραρχεί το ΠΑΣΟΚ ως βασικό μέτρο για την ενίσχυση του εισοδήματος των ανέργων, κάτι που έκανε σαφές χθες ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσιάζοντας από τη Νάουσα πτυχές της πρότασης του Κινήματος για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη περιοχών της περιφέρειας που βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία. Στην πράξη οι άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να απασχολούνται σε νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς ή δραστηριότητες κοινής ωφέλειας και να αμείβονται με τον βασικό μισθό, ενώ τα ασφάλιστρα τόσο των απασχολουμένων όσο και των εργοδοτών θα τα πληρώνει αποκλειστικά το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται το ΙΚΑ.

Από τη Νάουσα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε μία πόλη της Μακεδονίας που τα τελευταία χρόνια πλήττεται από την αποβιομηχάνιση και σήμερα συγκεντρώνει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στη χώρα για να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι λαμβάνει αποσπασματικά μέτρα αδιαφορώντας

ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ

Θα αμείβονται με τον βασικό μισθό, ενώ τα ασφάλιστρα θα τα πληρώνει αποκλειστικά το κράτος

για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους πολίτες της περιοχής. Μάλιστα μίλησε με απαξιωτικό τρόπο για τις λύσεις που επιλέγει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έκανε λόγο για εγκατάλειψη των περιοχών που βρίσκονται σε οικονομική ύφεση και διαφώνησε με το μέτρο της απόσυρσης των εργαζομένων διά της πρόωρης συνταξιοδότησής τους. «Εμείς θέλουμε ενεργούς πολίτες και οι εργαζόμενοι να παραμένουν ενεργά στην οικονομία και στην κοινωνία ώστε να συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους», είπε και κατηγόρισε την κυβέρνηση ότι δεν εφαρμόζει στο ακέραιο τη νομοθεσία που η ίδια θέσπισε.

Λίγη ώρα πιο πριν ο Γιώργος Παπανδρέου- παρουσία της Μαρίας Δαμανάκη και του Χρήστου Πρωτόπαπα, υπευθύνων του Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Πρόνοιας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου, αντιστοίχως, αλλά και των βουλευτών Ημαθίας κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Σιδηρόπουλου- πήρε μέρος σε συζήτηση που έγινε στο δημαρχείο για τα προβλήματα της Νάουσας με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης.

Για τα εθνικά

Από την καρδιά της Μακεδονίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε και τους χειρισμούς της κυβέρνηση στο Σκοπιανό αλλά και γενικότερα στα εθνικά μας θέματα.