Στη δεύτερη παράταση λύγισε το Μαρούσι τον Μακεδονικό. Η ομάδα των βορείων προαστίων νίκησε με 91-103 (καν. αγ.: 70-70, 85-85) χάρη στις περισσότερες λύσεις που είχε στη διάθεσή του ο Λευτέρης Κακιούσης και την εμπειρία των παικτών του. «Από το παιχνίδι κρατάμε μόνο το αποτέλεσμα. Στη δεύτερη παράταση είχαμε περισσότερες επιλογές.

Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα στην κανονική περίοδο και στην κανονική διάρκεια, αλλά όχι το καθαρό μυαλό για να τελειώσουμε το ματς», είπε ο Κακιούσης και ανακοίνωσε τη συμφωνία της ομάδας του με τον Μαρκ Ντίκελ. Ο Νεοζηλανδός γκαρντ θα πάρει τη θέση του Ιβάν Τόμας.

«Έχουμε προβλήματα, αλλά προσπαθούμε να βρούμε τον δρόμο μας και να παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια», συμπλήρωσε ο προπονητής του Αμαρουσίου.

Πολλά προβλήματα και σύνθεση με προσθήκες έχει και ο Μακεδονικός, αλλά βρήκε τη δύναμη και τα ψυχικά να πάει το παιχνίδι στη δεύτερη παράταση.

«Οι παίκτες μου έχουν μάθει να παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Εμείς χάσαμε κρίσιμες βολές στο τέλος της κανονικής περιόδου. Αν ευστοχούσαμε, μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη», είπε ο Αντώνης Μπαξεβάνης.

Μεγάλο επιθετικό όπλο του ήταν ο Ντουέιν Τζέφερσον με 36 πόντους. «Νιώθω ότι έκανα μισή δουλειά. Άλλωστε το θέμα δεν είναι πόσους πόντους βάζω εγώ, αλλά να κερδίζει η ομάδα», σχολίασε ο Αμερικανός του Μακεδονικού.