Τελικά το έχει η μοίρα του Πίνι Γκέρσον να μην μπορεί να χαρεί μια νίκη με τον Ολυμπιακό. Στο Αιγάλεω ήταν ο «Μούλα» με τη Λε Μαν έπεσαν δακρυγόνα και χθεςστη νίκη 87-79 επί του ΠΑΟΚ- έσπασε οριστικά το τεντωμένο σχοινί στις σχέσεις του με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη!

Ο «Σόφο» αποκλείστηκε από την αποστολή, αφού για μια ακόμα φορά παρουσιάστηκε παραμονή κρίσιμου αγώνα στην προπόνηση σε κακή αγωνιστική κατάσταση και δεν μπόρεσε να προπονηθεί.

Ο Γκέρσον που είχε πληροφορίες για κακή εξωγηπεδική ζωή του παίκτη (είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο και σε χειρότερο βαθμό πριν από το ματς με τον Άρη) δεν άντεξε άλλο και τον έστειλε σπίτι του, με τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ Παναγιώτη Αγγελόπουλο να επικροτεί την απόφασή του.

«Πέντε μήνες κάναμε τις… μαϊμούδες και αν μας το ζητήσει η διοίκηση θα το ξανακάνουμε. Σε αυτούς ανήκει η ομάδα και στους φιλάθλους, όχι στους προπονητές και τους παίκτες. Όταν πρωτοήρθα στην ομάδα του είπα ότι θα τον έχω σαν γιο μου και ότι όλα ξεκινούν από την αρχή, αλλά…», ξέσπασε ο Πίνι Γκέρσον όταν ρωτήθηκε για τον «Σόφο» για μια ακόμα φορά.

«Έχει πάρει πολλές ευκαιρίες. Τα αφεντικά της ομάδας, που είναι και δικά μου ήθελαν να του δώσουν κάποιες έξτρα ευκαιρίες. Δεν ήμουν ευτυχισμένος με αυτό, αλλά δεν είχα και πρόβλημα. Η ομάδα ανήκει στους ιδιοκτήτες και τον κόσμο της. Ο Ολυμπιακός είναι άκρως επαγγελματικό κλαμπ και δεν υπάρχει κανένας προπονητής στον κόσμο που θα ανεχόταν τέτοια συμπεριφορά. Έχω υπάρξει προπονητής του Ερλ Ουίλιαμς (σ.σ.: μπροστά του ο Σόλομον ήταν αγγελούδι) και αυτό φτάνει», τόνισε υπενθυμίζοντας τον εξαιρετικά ιδιόρρυθμο Αμερικανό.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε πώς δικαιολογεί όλα αυτά, χαμογέλασε: «Τα σκέφτομαι όλα για τον Σχορτσιανίτη. Είμαι σίγουρος ότι και εσείς τον ξέρετε καλά… Μπορείτε να μιλήσετε μαζί του να μάθετε. Βλέπετε δεν τον συναντώ και πολύ συχνά, είναι δύσκολο ακόμα και για μένα να κάνω ένα μίτινγκ με αυτόν. Ειλικρινά σέβομαι την οικογένεια του Ολυμπιακού, τον κύριο Κόκκαλη, τους αδερφούς Αγγελόπουλους και γι΄ αυτό τον λόγο ο Σοφοκλής είναι τόσο καιρό στην ομάδα. Πέρυσι δεν εμφανίστηκε στο 20% των προπονήσεων και φέτος συνεχίζεται η ίδια κατάσταση. Δεν ήρθε στο ματς με τον Άρη και μας κόστισε, αφού χάσαμε σε αυτό τον αγώνα. Δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος. Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές. Είμαι επαγγελματίας στις δικαιολογίες. Έγινα παίκτης του μπάσκετ και τώρα προπονητής επειδή δεν πήγαινα σχολείο», κατέληξε ο «Πίνχας» που είπε ότι αρχίζουν πλέον εντατικά να ψάχνουν για ψηλό.

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Αγγελόπουλος μίλησε για παραδειγματική τιμωρία, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν με τον «Σόφο» διετές κλειστό συμβόλαιο και δικαίωμα ανανέωσης για άλλα δύο, ενώ ο νέος ψηλός θα έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο στην Ευρωλίγκα. Πάντως ο Γκέρσον είναι φανερό πλέον πως και επίσημα δεν τον υπολογίζει.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Χαρίσης… χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό, με ένα μεστό παιχνίδι και καθοριστικούς πόντους απέναντι σε έναν εξαιρετικό ΠΑΟΚ, παρά τις σημαντικότατες ελλείψεις των Ουάσινγκτον και Αγαδάκου.

«Μας έλειψε το καθαρό μυαλό στο τέλος», παραδέχτηκε ο Κώστας Πιλαφίδης που είδε την ομάδα του με τον «σεληνιασμένο» (και λόγω του παιδιού που έφερε προχθές στον κόσμο η γυναίκα του) Βλάντο Στσεπάνοβιτς (27π.) να μένει σχεδόν ώς το τέλος στο παιχνίδι (62-62 στο 28΄, 74-71 στο 36΄).