Nίκησε στο δεύτερο μισό! Το Αιγάλεω είχε περισσότερες δυνάμεις από την Καλαμαριά και αξιοποιώντας την υπεροχή του στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε προχθές με 2-0 και έφτασε στην έκτη θέση της βαθμολογίας!

Η έμπνευση του Γιώργου Χαντζάρα να αντικαταστήσει στην ανάπαυλα τον Τσάτσο με τον Όμο αποδείχθηκε ευεργετική για το Αιγάλεω. Οι γηπεδούχοι οργανώθηκαν καλύτερα στον χώρο της μεσαίας γραμμής και ο Κουμορτζί ήταν συνεπής στο δεύτερο ραντεβού του απέναντι στον Κόβατς.

Στο πρώτο μέρος, οι δύο αντίπαλοι δεν πρόσφεραν κάτι το ιδιαίτερο. Η Καλαμαριά μπορεί να αγωνίστηκε με τρεις κυνηγούς, τους Μπούσι, Ουέλινγκτον και Φαβάλιο, ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα για την εστία του Γιάννου. Αντιθέτως, το Αιγάλεω ήταν η ομάδα που έφτασε «μια ανάσα» από το γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 9΄ ο Κουμορτζί έπαιξε υποδειγματικά το «1-2» με τον Νικολόπουλο και βγήκε μόνος του πίσω από την άμυνα της Καλαμαριάς, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε τον στόχο (άουτ).

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Καλαμαριά ήταν εκείνη που έκανε πρώτη την επικίνδυνη φάση, αλλά στη συνέχεια οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα, ίσως από την κούραση που κουβαλούσαν από τα 120 λεπτά του αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Στο 51΄ λοιπόν συνδυάστηκαν άψογα οι Ουέλινγκτον και Περόνε, ο τελευταίος πάσαρε στον Φαβάλι που ήταν μόνος του απέναντι στον Γιάννου, αλλά το σουτ έφυγε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Αιγάλεω.

Στο 60΄ ήρθε το γκολ για το Αιγάλεω. Από την μπαλιά του Παπουτσή, ο Νικολόπουλος άφησε την μπάλα με προσποίηση και ο Κουμορτζί βγήκε και πάλι στην πλάτη της άμυνας της Καλαμαριάς. Αυτή τη φορά, ο Γκανέζος του Αιγάλεω σημάδεψε σωστά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0). Στο 80΄ οι γηπεδούχοι σφράγισαν τη νίκη τους. Από την καταπληκτική μπαλιά του Όμο, ο Σέζαρεκ βρέθηκε σε θέση βολής και με δυνατό σουτ νίκησε τον Κόβατς (2-0).

Το Αιγάλεω άγγιξε και τρίτο γκολ, αλλά έχασε και πάλι πέναλτι. Το τέταρτο στο εφετινό πρωτάθλημα. Στο 80΄ ο νεοεισελθείς Αγρίτης ανατράπηκε από τον Γαλανόπουλο και ο διαιτητής Ζωγράφος υπέδειξε το πέναλτι. Ο Αγρίτης ανέλαβε την ευθύνη να σουτάρει, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ

«Η Καλαμαριά είναι εφέτος εντυπωσιακή και της δίνω συγχαρητήρια», είπε ο τεχνικός του Αιγάλεω Γιώργος Χαντζάρας και πρόσθεσε: «Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες μου ήταν εξαιρετικοί και για εμάς αυτή η νίκη είναι μεγάλη ανάσα. Βρισκόμαστε σε καλή θέση, αλλά το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο».

Ο τεχνικός της Καλαμαριάς, Θωμάς Κατσαβάκης τόνισε: «Αν είχαμε σκοράρει στη φάση με τον Φαβάλι, ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό. Από τη στιγμή που προηγήθηκε το Αιγάλεω, το ματς έγινε πολύ δύσκολο για εμάς. Ψάχνουμε κάποιους ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές, αλλά οι μεταγραφές γίνονται το καλοκαίρι».