Μ εταμορφωμένος προς το καλύτερο εμφανίστηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Εργοτέλης, που δείχνει αποφασισμένος να μην παραδοθεί στη μάχη της παραμονής. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου, μετά το «διπλό» στη Νίκαια επί του Ιωνικού, «καθάρισε» και τη SΚΟDΑ Ξάνθη στο Παγκρήτιο (3-1) πραγματοποιώντας μάλιστα την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν. Ο Εργοτέλης παρουσιάζεται εξαιρετικά ενισχυμένος στην επίθεση με την προσθήκη του δαιμόνιου Σέρβου Ογκνιένοβιτς, που αποτελεί μόνιμη απειλή για την αντίπαλη άμυνα. Ο ταχύτατος επιθετικός δεν σκόραρε, αλλά έκανε αρκετές φορές άνω-κάτω την άμυνα της ακριτικής ομάδας. Έχει δώσει ταχύτητα στον Εργοτέλη και με τις περίτεχνες ενέργειές του δείχνει να έχει «ανεβάσει» όλη την ομάδα.

Από την πλευρά της η ομάδα του Σάββα Κωφίδη, που ηττήθηκε για πρώτη φορά στο Παγκρήτιο, αναλώθηκε σε «φλύαρη υπεροχή» στο διάστημα 20΄- 45΄ του πρώτου μέρους, που ήταν και το καλύτερό της στο παιχνίδι. Με τον Σονκό κατάφερε να ισοφαρίσει στο 21΄ το γκολ με το οποίο είχαν ανοίξει το σκορ οι γηπεδούχοι (8΄ Χίμπλιγκερ), όμως από εκεί και μετά δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την υπεροχή της και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εργοτέλης έπαιξε πιο παθιασμένα, ενώ συμβολή στην επιτυχία της ομάδας του είχε και ο Νίκος Καραγεωργίου, που ρίσκαρε ρίχνοντας στη μάχη στο τελευταίο ημίωρο όλα του τα επιθετικά όπλα (Νατσέφσκι, Κοιλιάρα) και δικαιώθηκε.

Στο 78΄ ο Γιάντσουκ έδωσε το προβάδισμα στον Εργοτέλη και στο 88΄ ο Νατσέφσκι έγραψε το τελικό 3-1. Να σημειωθεί ότι στο η Ξάνθη είχε δοκάρι με τον Μπαϊκαρά (87΄), ενώ δοκάρι- και μάλιστα διπλό- είχε και ο Εργοτέλης σε μια απίστευτη φάση στο 10ο λεπτό όταν αρχικά σε σουτ του Μελισσά και κατόπιν στην προσπάθεια του Γαρμπόζη να διώξει, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ Μάλαρτζ.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

«Κερδίσαμε δίκαια. Είχαμε πάθος, δύναμη και φθάσαμε στη νίκη. Αν συνεχίσουμε με αυτά τα στοιχεία, δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα» έσπευσε να επισημάνει μετά τη λήξη ο προπονητής του Εργοτέλη, Νίκος Καραγεωργίου, ενώ ο Σάββας Κωφίδης της Ξάνθης στάθηκε στο ότι «η ομάδα μου πήρε τα ηνία για περίπου μισή ώρα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να έρθει ένα πολύτιμο αποτέλεσμα.

Ο Εργοτέλης κέρδισε απολύτως δίκαια. Του εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σάββας Κωφίδης έχει ηττηθεί φέτος και τις τρεις φορές που βρήκε απέναντί του κρητική ομάδα. Δύο φορές από ΟΦΗ και Εργοτέλη ως προπονητής του Ηρακλή και μία ως τεχνικός της Ξάνθης…