Ισόπαλοι ξανά! Η Κέρκυρα και ο Άρης συνέχισαν τις μεταξύ τους ισοπαλίες, αφού και η χθεσινή μονομαχία δεν ανέδειξε νικητή (1-1). Ο Άρης μπορεί να πέτυχε το πιο γρήγορο γκολ του πρωταθλήματος, αφού μόλις στο δέκατο δευτερόλεπτο ο Κόκε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σιντιμπέ, ωστόσο συνεχίζει να φέρνει ισοπαλίες και στη μετά Όγιος εποχή. Για τους Θεσσαλονικείς η χθεσινή ήταν η 11η ισοπαλία σε 17 αγώνες ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι με την Κέρκυρα έχουν τη δική τους ιστορία ισοπαλιών. Μη ξεχνάμε ότι και στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος είχαν έρθει ισόπαλοι 0-0, ενώ και πέρυσι όταν αγωνίζονταν και οι δύο στη Β΄ κατηγορία επίσης είχαν έρθει ισόπαλοι όπως και πριν από δύο χρόνια όταν έπαιζαν ξανά στο μεγάλο πρωτάθλημα. Ο νέος τεχνικός του Άρη Ενρίκε Ερνάντες ήταν πάντως χθες στην εξέδρα του γηπέδου της Κέρκυρας και παρακολούθησε την ομάδα του να ανοίγει το σκορ από πολύ νωρίς. Μόλις είχαν συμπληρωθεί 10 δευτερόλεπτα όταν με τη σέντρα συνδυάστηκαν οι Πάουλο Κόστα και Χαβίτο, βγήκε η μπαλιά για τον Κόκε κι αυτός πέτυχε το 0-1. Πιο γρήγορα δεν γινόταν.

Η Κέρκυρα χρειάστηκε να περάσει το μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου για να ξεπεράσει το σοκ, αλλά και να πραγματοποιήσει δύο αλλαγές ο Τεννές στο ημίχρονο, προκειμένου να σουλουπώσει το παιχνίδι της ομάδας του. Τελικά ο νεοαποκτηθείς Αυστραλός Άνταμ Φότι στην πρώτη του εμφάνιση πέτυχε το γκολ κι έδωσε τον βαθμό στην Κέρκυρα. Στο 54΄ ο Ντα Σίλβα ανατράπηκε στην περιοχή από τον Πασσαλή και ο διαιτητής Σκουφίτσας έδειξε τη βούλα του πέναλτι. Σουτάρισε ο Ζαχαρόπουλος, ο Χαλκιάς απέκρουσε στη γωνία και ο Φότι με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-1). Μετά την ισοφάριση χάλασε το παιχνίδι, αφού οι παίκτες των δύο ομάδων επιδόθηκαν σε σκληρά μαρκαρίσματα και δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο Σκουφίτσας έδειξε δέκα φορές κίτρινη κάρτα (επτά περιπτώσεις στο τελευταίο 20λεπτο) ενώ ο Φλαβίνιο αντίκρυσε στο 77΄ δεύτερη κίτρινη και η Κέρκυρα ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

«Αναγκαστήκαμε να κυνηγήσουμε το σκορ από πολύ νωρίς αλλά πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να γυρίσουμε το ματς» δήλωσε ο Μπάμπης Τεννές και πρόσθεσε: «Η ισοπαλία δεν είναι το αποτέλεσμα που θέλαμε, αλλά δεν είναι και άσχημο».

Ο υπηρεσιακός τεχνικός του Άρη Νίκος Πασσαλής είπε: «Η αλλαγή προπονητή δεν μας επηρέασε, αφού παίξαμε καλά και δεν κινδυνέψαμε».

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΠΕΡΕΣ

Μετά τους Κακά και Πάμπλο Κοΐρα, ο Άρης προχωράει στην τρίτη μεταταγραφή του για την περίοδο του Ιανουαρίου. Πρόκειται για τον 21χρονο Άλεξ Πέρες, ο οποίος αγωνίζεται ως δεξί χαφ και μέχρι πρότινος αγωνίζονταν στη Ρεάλ Καστίγια. Στο στόχαστρο του Άρη βρίσκεται κι ένας Βραζιλιάνος με κοινοτικό διαβατήριο, που αγωνίζεται ως δεκάρι.