Το Αυστραλιανό ΟΠΕΝ καλωσόρισε τον Μάρκο Παγδατή, τον 22χρονο Κύπριο που έκλεψε την παράσταση στην περυσινή διοργάνωση όταν έφτασε ώς τον τελικό (ηττήθηκε από τον Φέντερερ).

Τα ΜΜΕ στη Μελβούρνη έσπευσαν να τον υποδεχθούν και ο Παγδατής παραδέχθηκε: «Η ζωή μου άλλαξε πολύ. Έγινα διάσημος, τώρα όλοι θέλουν να με νικήσουν και το σίγουρο είναι πως όλα πλέον είναι δυσκολότερα. Δουλεύω σκληρά, προσπαθώ να διασκεδάζω το παιχνίδι χωρίς όμως να το παρακάνω. Το πιο σημαντικό απ΄ όλα, είναι ότι χαίρομαι που παίζω τένις».

Ο Παγδατής είπε πως είναι έτοιμος για τη φετινή διοργάνωση: «Έχω βελτιωθεί στη φυσική κατάσταση, αισθάνομαι πιο δυνατός, αλλά και πιο έμπειρος. Θα διεκδικήσω ό,τι καλύτερο μπορώ σε κάθε ματς. Η περυσινή πορεία ήταν σπουδαία, απογοητεύθηκα όταν ηττήθηκα στον τελικό, αλλά η ζωή συνεχίζεται».

Αντίπαλος του 22χρονου Κύπριου στον πρώτο γύρο, ο 30χρονος Γερμανός Ράινερ Σούτλερ (τέλειωσε το 2006 στο Νο 100), ο οποίος αντιμετώπιζε τις τελευταίες ημέρες πρόβλημα με ίωση. Το παιχνίδι πάντως ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο κεντρικό γήπεδο «Ροντ Λέιβερ Αρίνα» τα ξημερώματα. Να σημειώσουμε ότι η Λένα Δανιηλίδου, αντιμετωπίζει στον πρώτο γύρο την Αϊκο Νακαμούρα από την Ιαπωνία (Νο 64).