Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ που κατηγορείται ότι σχεδίασε το 1998 τις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών πρεσβειών στο Ναϊρόμπι και το Νταρ ες Σαλάμ φέρεται να σκοτώθηκε κατά τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στη Νότια Σομαλία. Πρόκειται για τον Φαζούλ Αμπντάλα Μοχάμεντ που, σύμφωνα με Σομαλούς κυβερνητι- κούς αξιωματού- χους, σκοτώθηκε τη Δευτέρα στην επιδρομή κατά του χωριού Ρας Καμπόνι, κοντά στα σύνορα με την Κένυα. Περισσότεροι από 30 άνθρωποι φέρεται ότι σκοτώθηκαν σ΄ εκείνη την επιδρομή, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν άμαχοι που κατευθύνονταν στα σύνορα για να γλιτώσουν από τη βία.

Σύμφωνα με σομαλική κυβερνητική πηγή, οι αμερικανικές δυνάμεις βομβάρδισαν και πάλι χθες τέσσερις περιοχές στη Σομαλία στην προσπάθεια εντοπισμού υπόπτων για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα. Η πληροφορία διαψεύστηκε από τους Αμερικανούς.

Οι αμερικανικές επιδρομές επικρίθηκαν από τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ιταλία, την Αίγυπτο και τον Αραβικό Σύνδεσμο. Αναλυτές στην περιοχή εκφράζουν φόβους ότι οι επιδρομές θα αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω το Κέρας της Αφρικής.