Ολυμπιακός και Εθνικός είχαν ευκαιρία για «πρόβα τζενεράλε» εν όψει των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων την Κυριακή, στα χθεσινά ματς της 13ης αγωνιστικής στην Α1. Ιδιαίτερα για τους «ερυθρόλευκους», το ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (11-5) αποδείχτηκε εξαιρετικό τεστ για τον αγώνα με τη Γιουγκ στο Ντουμπρόβνικ: «Παίξαμε εξαιρετική άμυνα, ιδιαίτερα στον παίκτη παραπάνω και ήμασταν συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του ματς. Πάμε στο Ντουμπρόβνικ με αισιοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα που θα μας σφραγίσει την πρόκριση στην 8άδα της Ευρωλίγκα και θα μας δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε και την πρώτη θέση του ομίλου», είπε ο Θόδωρος Χατζηθεοδώρου. Την ανωτερότητα του Ολυμπιακού παραδέχτηκε και ο προπονητής του Πανιωνίου, Γιάννης Γιαννουρής: «Ο Ολυμπιακός είναι μια πλήρης ομάδα σε κάθε θέση, ενώ εμείς έχουμε αρκετά νέα παιδιά. Παράλληλα ήταν σημαντική η απουσία του Γκέργκελι», είπε.

Τα γκολ: Πανιώνιος (3/12 παίκτη παραπάνω): Μπέιλι 2, Μιραλης, Παπαδόγκονας, Αναστασιάδης. Ολυμπιακός (3/7ππ): Γ. Αφρουδάκης 3, Χατζηθεοδώρου, Κομάντινα, Νίκιτς από 2, Βράνιες, Ντόσκας.

Να σημειώσουμε ότι η αστυνομική δύναμη ήταν σε επιφυλακή, αφού μια ομάδα οπαδών του Ολυμπιακού με μοτοσυκλέτες, κράνη και κοντάρια έκανε… πορεία στο Νέο Φάληρο και την Καλλίπολη. Ο προπονητής του Εθνικού, Μάκης Βολτυράκης σίγουρα θα ήθελε καλύτερο τεστ εν όψει του κυριακάτικου αγώνα με την Παρτιζάν. Ο Εθνικός, με πρωταγωνιστές τους Χρ. Αφρουδάκη (5 γκολ), Μυλωνάκη, Βλοντάκη (από 4), νίκησε εύκολα τον Ηρακλή με 27-6.

Στα άλλα ματς: Π. Φάληρο-ΧΟ Χίου 9-11 (Γ. Γουντούλης 4-Κολιάνιν, Μπαχάς από 2), ΝΟ ΧανίωνΠΑΟΚ 7-6 (Βιζυράκης 3-Αλιχανίδης 3), Βουλιαγμένη-Νηρέας Χαλανδρίου 19-8 (Χατζηδάκης, Δουδέσης, Τίντσιτς από 3-Βουκίσεβιτς 5), Παναθηναϊκός-Γλυφάδα 9-7 (Δερμιτζάκης 3-Παπαδόπουλος 3).

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 26, Εθνικός 23, Πανιώνιος 20, ΝΟ Χανίων 18, ΝΟ Χίου 16, Παναθηναϊκός και Βουλιαγμένη από 12, ΠΑΟΚ 10, Γλυφάδα 7, Π. Φάληρο 6, Ηρακλής 4, Νηρέας 2. Για την Α1 γυναικών: ΝΟ Χανίων-Ολυμπιακός 214, Εθνικός-Ρέθυμνο 18-8.