ΜΙΑ ΨΗΣΤΑΡΙΑ απειλεί την κοινή ησυχία στη Ρόδο. Οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας ήρθαν αντιμέτωποι στα δικαστήρια, προκειμένου να απαγορευθεί στον ιδιοκτήτη του ισογείου διαμερίσματος να χρησιμοποιεί την ψησταριά που έχτισε στην αυλή, καθώς αποτελεί «κίνδυνο για την υγεία και την ησυχία των συγκατοίκων» και η λειτουργία της είναι δυνατόν να προκαλέσει «έριδες, διαπληκτισμούς και σοβαρά επεισόδια».

Το Ειρηνοδικείο της Ρόδου με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε χθες απαγόρευσε στον ιδιοκτήτη της ψησταριάς να ψήσει οτιδήποτε, πριν ληφθεί οριστική δικαστική απόφαση στις 18 του μήνα.

Η υπόθεση έφθασε στο δικαστήριο ύστερα από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι ένοικοι τριών άλλων διαμερισμάτων της ίδιας πολυκατοικίας, επειδή- όπως ισχυρίζονται- οι καπνοί από το ψήσιμο των κρεατικών μπαίνουν στα σπίτια τους και δημιουργούν προβλήματα.

Ταυτόχρονα, υποστηρίζουν ότι η ψησταριά χτίσθηκε σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας χωρίς άδεια από την Πολεοδομία. «Δεν θα μπορούμε να μένουμε στα σπίτια μας από τους καπνούς και τη δυσοσμία της ψησταριάς που μετά βεβαιότητος θα εισέρχονται στα ακίνητά μας και θα καθιστούν αδύνατη, ενοχλητική και ανθυγιεινή την παραμονή μας στα σπίτια μας», υποστηρίζεται στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων ο συνήγορος του ιδιοκτήτη της ψησταριάς κατέθεσε την άδεια της Πολεοδομίας του Δήμου Ρόδου για την κατασκευή και λειτουργία της, ενώ χθες ο δικηγόρος των αντιδίκων υπέβαλε έγγραφη καταγγελία στον εισαγγελέα, με την οποία ισχυρίζεται ότι παρανόμως χορηγήθηκε η άδεια από την Πολεοδομία και ζητά την ανάκλησή της.

Σημειώνεται πάντως ότι ο αύλειος χώρος όπου έχει εγκατασταθεί η ψησταριά ανήκει στον ιδιοκτήτη του ισόγειου διαμερίσματος, ενώ όταν η υπόθεση εκφωνήθηκε για να συζητηθεί, η ειρηνοδίκης είπε στους διαδίκους αστειευόμενη: «Με τις μπριζόλες θα ασχοληθούμε τώρα;».