Aρνητικά κλείνει η υπόθεση του Σάλβα Μπαγέστα για τον Παναθηναϊκό! Το Δ.Σ. της Μάλαγα συνεδρίασε χθες βράδυ, με παρόντα τον Σάλβα και αποφασίστηκε ο 31χρονος επιθετικός να παραμείνει στην ομάδα. Ο Παναθηναϊκός, που ανέμενε την εξέλιξη της υπόθεσης (η πρότασή του ήταν περίπου 450.000 ευρώ, για δανεισμό του ποδοσφαιριστή μέχρι το καλοκαίρι και με οψιόν αγοράς), μετά την αρνητική έκβαση θα ψάξει για άλλες λύσεις. Ο Βίκτορ Μουνιόθ είχε κάνει χθες τα τελευταία τηλεφωνήματά του στην Ισπανία, ώστε να κλείσει θετικά η υπόθεση για τους «πράσινους», χωρίς τελικά να καταφέρει κάτι, αφού παρά τα οικονομικά προβλήματα η Μάλαγα αποφάσισε να κρατήσει στις τάξεις της τον έμπειρο επιθετικό.

Ο πρόεδρος της Μάλαγα, Φερνάντο Σανθ, με δήλωσή του στην «Diario Sur» της Μάλαγα είπε: «Ο Σάλβα θα μείνει και είναι δική μας δουλειά

ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Ο Παναθηναϊκός καλείται να ξεπεράσει σήμερα (18.45- ΝΕΤ) το εμπόδιο του Απόλλωνα στην Καλαμαριά, προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για τις «8» του Κυπέλλου

να βρούμε τα 900.000 ευρώ που πρέπει να πάρει ο ποδοσφαιριστής. Εμείς εγγυώμεθα για την καταβολή τους».

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις όμως δεν περιμένουν για τον Παναθηναϊκό, που καλείται να ξεπεράσει σήμερα (18.45- ΝΕΤ) το εμπόδιο του Απόλλωνα στην Καλαμαριά, προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου. Το πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ είχε έρθει ισόπαλο (0-0). Σε περίπτωση ισοπαλίας θα υπάρξει παράταση και, αν χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι.

Ο Μουνιόθ ζήτησε σοβαρότητα και πίεση απο το 1ο λεπτό, καθώς όσο θα περνά ο χρόνος το άγχος θα μεγαλώνει. Πάντως, με δεδομένο τον περυσινό αποκλεισμό-σοκ από τον Εργοτέλη, νέα αποτυχία στο Κύπελλο ειδικά αυτήν την περίοδο θα προκαλούσε «ζημιά» στον ΠΑΟ.

Ο 16χρονος Σωτήρης Νίνης, μετά την εκπληκτική εμφάνισή του με το Αιγάλεω συμπεριελήφθη ξανά στην αποστολή των «πρασίνων», ενώ στη 18άδα συμμετέχει και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος που υπεβλήθη με επιτυχία σε αρθροσκόπηση στην Ιταλία και επέστρεψε «σιδερένιος».

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ολοκλήρωσε κανονικά το πρόγραμμα προπονήσεων τις τελευταίες ημέρες και είναι, αποκλειστικά, θέμα του Ισπανού προπονητή αν θα τον χρησιμοποιήσει απόψε ή θα τον κρατήσει στον πάγκο ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα για το ματς πρωταθλήματος στη Νίκαια με τον Ιωνικό.

Η ανακοίνωση της αποστολής του Παναθηναϊκού έκρυβε εκπλήξεις πάντως, καθώς δεν συμπεριελήφθησαν εκτός του τιμωρημένου Μίκαελ Νίλσον και του τραυματία Έκι Γκονζάλεζ, οι Αντρέας Ίβανσιτς, Ιγκόρ Μπίσκαν και Άντονι Σέριτς. Σε ό,τι αφορά τους δύο Κροάτες, ο Μουνιόθ πιθανότατα τους έθεσε εκτός για να ξεκουραστούν (παράλληλα, ο Μπίσκαν δεν ήταν καλός με το Αιγάλεω) καθόσον τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρήθηκαν από ίωση, ενώ σε θέμα τακτικής προφανώς οφείλεται ο αποκλεισμός του Αυστριακού που έκανε σούπερ εμφάνιση με το Αιγάλεω. Ο Ίβανσιτς λόγω τιμωρίας δεν θα δώσει το «παρών» στη Νίκαια την ερχόμενη Κυριακή και θεωρητικά ο Μουνιόθ θα θέλει να δοκιμάσει το σχήμα που θα παρατάξει εναντίον του Ιωνικού. Ο Σεμπάστιαν Ρομέρο είναι πιθανόν να αγωνιστεί στην αριστερή πλευρά, κάτι που δεν γίνεται συχνά και ίσως ο Ισπανός προπονητής να θέλει να του δώσει χρόνο συμμετοχής για να συνηθίσει στη θέση. Η δεύτερη επιλογή του Μουνιόθ για την αριστερή πλευρά είναι ο Γιώργος Θεοδωρίδης.

Στην 11άδα αναμένεται να επιστρέψουν οι Βύντρα, Γκούμας, αριστερό μπακ θα παίξει ο Δάρλας, ενώ η καλή εμφάνιση του Μάντζιου τον φέρνει ως παρτενέρ του Σαλπιγγίδη στην «πράσινη» επίθεση.

Από την αποστολή αποκλείστηκε και ο Σρνταν Άντριτς, τον οποίο ο Μουνιόθ έχει δείξει πως δεν υπολογίζει.

ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά στον Παναθηναϊκό έχουν εναλλακτικές λύσεις, για τις οποίες θα κινηθούν μετά το ναυάγιο με τον Ισπανό Σάλβα Μπαγέστα, αλλά και αυτό που είχε προηγηθεί με τον Βραζιλιάνο Αντριάνο· δύο παίκτες που ήταν ψηλά στη λίστα του Μουνιόθ. Ο Ισπανός είχε προτείνει παίκτες από την Ιβηρική Χερσόνησο τους οποίους ξέρει καλά, όμως πλέον τα περιθώρια στενεύουν και είναι πολύ πιθανό ο ΠΑΟ να ασχοληθεί και με άλλες περιπτώσεις.

Στο μεταξύ ο Μουνιόθ με τους συνεργάτες του αποφάσισαν ποιοι θα είναι οι όπου θα εκτίσουν τις ποινές τους οι τιμωρημένοι. Ο Αντρέας Ίβανσιτς θα απουσιάσει στη Νίκαια, ο Ρικάρντο Μπόβιο στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ (27 Ιανουαρίου). Ο Βίκτορ Σάντσεθ επελέγη να εκτίσει την ποινή του στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ στις 3 Φεβρουαρίου, καθώς έτσι έκρινε η τεχνική ηγεσία που απέφυγε να τον δηλώσει τιμωρημένο για το ματς με την SΚΟDΑ στην Ξάνθη, θεωρώντας το ως ματς-«κλειδί».