ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ

Ο Νοτιοαφρικανός μοτοσυκλετιστής Έλμερ Σάιμονς είναι το πρώτο θύμα του φετινού Ράλι Ντακάρ. Ο 29χρονος αναβάτης σκοτώθηκε στην τέταρτη ειδική, στο 142ο χιλιόμετρο της διαδρομής Ερ Ρασίντια- Κουαρζαζάτε. Ο θάνατός του προκλήθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ όταν έφτασε στον τόπο του δυστυχήματος το ελικόπτερο ο Σάιμονς ήταν ήδη νεκρός. ΡΑΪΚΑΡΝΤ

Ο Φρανκ Ράικαρντ αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής του 2006 από τη Διεθνή Ένωση Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (ΙFFΗS). Ο κόουτς της Μπάρτσα άφησε στη δεύτερη θέση τον Ζοσέ Μουρίνιο και στην τρίτη τον προπονητή της Σεβίλλης Χουάντε Ράμος. Η Σεβίλλη αναδείχθηκε κορυφαία ομάδα του κόσμου, κυρίως χάρη στην κατάκτηση του Κυπέλλου UΕFΑ και του Σούπερ Καπ, ενώ το ιταλικό πρωτάθλημα κατέκτησε τον τίτλο του ισχυρότερου στον κόσμο παρά το σκάνδαλο «Καλτσιόπολι».

ΑΓΙΑΞ

Αναταραχή στους κόλπους των οπαδών του Άγιαξ προκάλεσε ο πρόεδρος του συλλόγου Τζον Γιάακε με την ομιλία του εν όψει της έναρξης της νέας χρονιάς. Ο Γιάακε τόνισε ότι το σύστημα 4-3-3- γνωστό και ως «σύστημα Άγιαξ»το οποίο διδάσκονται από τις ακαδημίες οι νεαροί παίκτες του και το εφαρμόζει και η πρώτη ομάδα από τη δεκαετία του ΄60, πρέπει να αλλάξει. Τι απάντησαν οι οπαδοί; «Ο Γιάακε δεν ξέρει τίποτα από ποδόσφαιρο και το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να το βουλώσει»!

ΟΥΕΦΑ

Φουντώνει η κόντρα Πλατινί – Γιόχανσον ενώ πλησιάζουμε στην 26η Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα διεξαχθούν οι εκλογές ανάδειξης προέδρου της UΕFΑ. Ο Πλατινί κατηγόρησε τον Σουηδό επικεφαλής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας πως δούλεψε στο παρασκήνιο για τον Μπεκενμπάουερ, γι΄ αυτό και όρισε το Ντύσελντορφ ως έδρα των εκλογών. «Όταν είδε όμως πως ο “Κάιζερ” δεν θα διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο αποφάσισε ο ίδιος να με αντιμετωπίσει. Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει τέτοιο μένος εναντίον μου».

ΠΟΛΟ

Το παιχνίδι Πανιωνίου- Ολυμπιακού (Νέα Σμύρνη 19.00)

ξεχωρίζει στην αποψινή 13η αγωνιστική της Α1 πόλο. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συνάντηση Παναθηναϊκού- Γλυφάδας (ΟΑΚΑ, 20.00). Τα υπόλοιπα ματς: κολ. Π. Φαλήρου (15.30) Π. Φάληρο- Ν.Ο. Χίου, κολ. Χανίων (17.30) Ν.Ο. Χανίων – ΠΑΟΚ, κολ. Πειραιά (19.00Supersport

3) Εθνικός- Ηρακλής, κολ. Βουλιαγμένης (19.00) Βουλιαγμένη- Νηρέας Χαλανδρίου. Σήμερα διεξάγονται και δύο αγώνες για την 8η αγωνιστική της Α1 γυναικών: κολ. Χανίων (16.00) Ν.Ο. Χανίων- Ολυμπιακός, κολ. Πειραιά (17.30) Εθνικός- Ρέθυμνο.

Ο ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ

Ακόμη μία σημαντική αναγνώριση της εντυπωσιακής σεζόν που είχε ο Περικλής Ιακωβάκης το 2006 αποτελεί η ανάδειξή του από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου (ΕΑΑ)

στην 6η θέση των καλύτερων αθλητών της χρονιάς. Κορυφαίος στην ειδική ψηφοφορία αναδείχθηκε ο Πορτογάλος νιγηριανής καταγωγής σπρίντερ Φράνσις Ομπικουέλου που πρώτευσε σε 100μ.

και 200μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Νίκη και με διαφορά θα επιδιώξει σήμερα (18.00) στην πόλη Κέχρα η Εθνική χάντμπολ κόντρα στην Εσθονία, στο εναρκτήριο παιχνίδι της για την προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Φίλιππος Βέροιας- ΑΕΚ είναι το σημαντικότερο παιχνίδι που ανέδειξε χθες η κληρωτίδα της ΟΧΕ για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Αναλυτικά τα νοκ άουτ ζευγάρια (3 και 4 Φεβρουαρίου τα ματς): ΠΑΟΚΗλυσιακός (1), Κορωπί- ΑΟΔ Θερμαϊκού (2), Φίλιππος Βέροιας- ΑΕΚ (3), Κιλκίς- ΧΑΝΘ (4), Πανελλήνιος- Αερωπός Έδεσσας (5), Βριλήσσια- Απόλλων Καλαμαριάς (6), Δούκας- Αθηναϊκός (7), Ιωνικός Ν.Φ.- Διομήδης (8).