Τελικά παίκτη θα πάρει οπωσδήποτε ο Ολυμπιακός, μετά το διαζύγιο με τον Μουλαομέροβιτς, οι όροι του οποίου θα βγουν σύντομα, μετά τις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών. Ο Πίνι Γκέρσον μπορεί να του είχε συγχωρήσει το λάθος που στοίχισε τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αλλά δεν ξέχασε το πειθαρχικό παράπτωμά του στον αγώνα με τον Άρη (του είχε αντιμιλήσει).

Παρ΄ όλ΄ αυτά τον περίμενε να ολοκληρώσει την αποθεραπεία του, αλλά όταν είδε ότι ο παίκτης δεν επιστρέφει (στο Αιγάλεω παραπονέθηκε πάλι ότι πονάει και δεν έπαιξε) ο «Πίνχας» πήρε οριστικά χθες την απόφαση να ζητήσει την αποδέσμευσή του και πλέον απομένει η οικονομική αποζημίωση του παίκτη.

Και όμως ο Γκέρσον είχε ανάψει το «πράσινο φως» για την απόκτηση του παίκτη, παρότι γνώριζε πως σε όσες ομάδες είχε παίξει (πέρα από τα αδιαμφισβήτητα προσόντα του) κάποιες φορές προκαλούσε προβλήματα με τη συμπεριφορά του. Πλέον ο Ισραηλινός κόουτς του Ολυμπιακού θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στην προσπάθεια να βρει τον κατάλληλο παίκτη που θα παίζει τόσο στην Α1 όσο και στην Ευρωλίγκα, ενώ είναι βέβαιο πως θα κινηθεί για γκαρντ, δεδομένου ότι δεν μπορεί να μείνει μόνο με τους Πεν και Χαρίση, σε μία θέση όπου ήδη «πονούσε» εφέτος.

Από εκεί και πέρα αν θα αποκτηθεί και ο παίκτης που έτσι και αλλιώς έψαχνε ο «Πίνχας» (μόνο για την Ευρώπη) θα εξαρτηθεί από το τι θα μπορέσει να βρει στην αγορά. Ο «Μούλα» ειδοποιήθηκε να μην παραβρεθεί σήμερα στην προπόνηση, αλλά ενδέχεται να πάει για να μη χρεωθεί διακοπή συμβολαίου.

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης αντί να επωφεληθεί από το χθεσινό ρεπό, ζήτησε και έκανε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, δείχνοντας πόσο θέλει να επιστρέψει σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς.