Ποδαρικό με νίκη θρίαμβο έκανε ο ΟΦΗ, υποδεχόμενος το 2007 με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το 4-1 επί του Ατρομήτου επιτρέπει στον Μάουρερ και τους παίκτες του να ονειρεύονται καλύτερη σεζόν και τα πρώτα σενάρια για έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στα πηγαδάκια των οπαδών στις κερκίδες. «Στόχος μας παραμένει η κατάληψη μονοψήφιας θέσης στον βαθμολογικό πίνακα», έσπευσε να επισημάνει ο Ράινερ Μάουρερ, θέλοντας να κρατήσει χαμηλά τους τόνους.

Ο ΟΦΗ πάντως συνεχίζει να δείχνει αξιόπιστη ομάδα, κρατώντας σφιχτάτην τέταρτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα με συγκομιδή 23 βαθμών, γεγονός που του επιτρέπει να παραμένει φιλόδοξος στις αρχές του δεύτερου γύρου.

Η νίκη 4-1 επί του Ατρομήτου μπορεί να υποδηλώνει εύκολη επικράτηση για το κρητικό συγκρότημα, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι. Σημείο κλειδί της αναμέτρησης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα απίστευτο αυτογκόλ που πέτυχε στο 54΄ ο Άντερσον. Σε εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι που είχαν μειώσει σε 2-1 με τον Μερίνο (49΄), έκαναν την αντεπίθεσή τους η οποία όμως έμεινε στη μέση. Με τη βοήθεια του Βραζιλιάνου, ο ΟΦΗ έκανε το 3-1 και εκεί «γονάτισε» ψυχολογικά και αγωνιστικά τον αντίπαλο. Η κρητική ομάδα εκμεταλλευόμενη τα σοβαρά λάθη της άμυνας του Ατρομήτου πήρε σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο, όταν και κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 (6΄ Σφακιανάκης, 26΄ Οφορίκουε).

Ο ΟΦΗ που ποτέ δεν έπαψε να έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι, έδειξε στις αρχές της επανάληψης να δίνει χώρο στον αντίπαλο που μπήκε πιο δυνατά, μείωσε σε 2-1 με τον Μερίνο, αλλά το αυτογκόλ του Άντερσον (54΄) επανέφερε τον ΟΦΗ σε θέση ισχύος.

Μετά το 3-1 οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν, πέτυχαν και τέταρτο γκολ με τον Σφακιανάκη (72΄), δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους.

●●● Το… γάντι στη διοίκηση για την πραγματοποίηση δύο μεταγραφών πέταξε μετά τη λήξη ο Ράινερ Μάουρερ. «Χρειαζόμαστε δύο παίκτες μετά την αποχώρηση του Δέντσα και του Ντεγιάνοφ», είπε ο Γερμανός τεχνικός. Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παράσχος τόνισε ότι «πάντα στο ποδόσφαιρο αυτό που μένει είναι το αποτέλεσμα».