Η ήττα έφερε νεύρα. Η ΑΕΚ έχασε από τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη, αλλά το πιο σημαντικό απ΄ όλα ήταν η κακή εμφάνιση που δημιούργησε νεύρα και κατήφεια στους «κιτρινόμαυρους» που φάνηκαν από το επεισόδιο που δημιουργήθηκε στην προπόνηση μεταξύ του Ίβιτς και του Παπασταθόπουλου.

Στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο όλοι πλέον προσπαθούν να ξεχάσουν τι συνέβη στη Θεσσαλονίκη, αλλά ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ έκανε παράπονα στους ποδοσφαιριστές του για την απόδοσή τους. Τόσο όμως ο προπονητής όσο και ο Ντέμης Νικολαΐδης, προσπάθησαν να ανεβάσουν

ΠΑΡΑΠΟΝΑ

«Δεν είχαμε νοοτροπία νικητή», είπε ο Φερέρ στους παίκτες του και εξέφρασε τα παράπονά του για την αγωνιστική τους συμπεριφορά μετά τα γκολ του ΠΑΟΚ

το ηθικό των παικτών: «Δεν θα πεθάνουμε κιόλας. Μην είστε έτσι. Ένα κακό παιχνίδι ήταν και πέρασε. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο», είπε ο Νικολαΐδης στους ποδοσφαιριστές της «Ένωσης», λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα, αφού είδε μέσα στα αποδυτήρια σκυμμένα κεφάλια και σκυθρωπά πρόσωπα.

Ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ στη χθεσινή προπόνηση είχε την ευκαιρία να μιλήσει στους παίκτες του για τα λάθη που έκαναν: «Δεν είχαμε νοοτροπία νικητή. Αυτό που σας ζήτησα πριν από τις διακοπές, δηλαδή να προετοιμαστείτε κατάλληλα μόνοι σας και να μη γυρίσετε και έχετε… χαθεί, δεν έγινε», τους είπε ο Ισπανός τεχνικός και συνέχισε: «Ατομικά υπήρξαν αρκετοί ποδοσφαιριστές μας που δεν έκαναν τίποτα απ΄ αυτά που έχουμε πει στις προπονήσεις. Θα πρέπει να μιλήσω ατομικά μαζί τους για να δούμε τι έφταιξε. Έχει συμβεί αρκετές φορές εφέτος να χάνουμε, αλλά στη συνέχεια δώσαμε όλες τις δυνάμεις μας και γυρίσαμε τα παιχνίδια. Στο ματς αυτό δεν είδα να προσπαθείτε, ούτε μετά το γκολ. Δεν δώσατε όλες τις δυνάμεις σας για να ισοφαρίσουμε».

Στη συνέχεια ο Ισπανός τεχνικός πρόσθεσε: «Έγιναν πολλά ατομικά λάθη. Η μπάλα δεν πήγαινε στα άκρα και η συμπεριφορά των χαφ δεν είχε καμία σχέση με τη δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις, δεν είχαμε κυκλοφορία της μπάλας και δυστυχώς δεν δημιουργήσαμε φάσεις για γκολ. Τώρα πρέπει να συνέλθουμε και να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα».

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Στη συνέχεια οι παίκτες βγήκαν για προπόνηση και σε μία φάση ο Παπασταθόπουλος έκανε τάκλιν στον Βλάνταν Ίβιτς και πέφτοντας έβρισε τον εαυτό του, όπως είπαν όσοι βρίσκονταν στο γήπεδο, γιατί χτύπησε.

Ο Σέρβος νόμισε ότι έβρισε εκείνον και όταν σηκώθηκαν τον απώθησε με το χέρι. Αμέσως παρενέβη ο Φερέρ και έστειλε τον Ίβιτς να συνεχίσει την προπόνησή του στο γυμναστήριο. Στη συνέχεια μέσα στα αποδυτήρια οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν φανερά εκνευρισμένοι, αλλά και στενοχωρημένοι ταυτόχρονα, όμως δεν δόθηκε καμία συνέχεια. Οι δύο παίκτες έδωσαν τα χέρια και το επεισόδιο θεωρείται λήξαν.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά, η ΑΕΚ συνεχίζει την προσπάθεια για την απόκτηση κάποιων ποδοσφαιριστών που να μπορούν να την ενισχύσουν άμεσα. Το θέμα είναι καθαρά οικονομικό, αφού αυτοί για τους οποίους ενδιαφέρεται η ΑΕΚ, ακόμα και με τη μορφή δανεισμού, ζητούν αρκετά υψηλά συμβόλαια πράγμα το οποίο δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει η «Ένωση». Οι προσπάθειες συνεχίζονται, αλλά τα πράγματα δεν είναι εύκολα και στην ΑΕΚ δεν θέλουν να κάνουν μεταγραφές για εντυπώσεις, αλλά ουσίας.

Για παράδειγμα η πορτογαλική εφημερίδα «Ρέκορντο», ανέφερε: «Οι διοικούντες την ΑΕΚ έχουν βγει στην αγορά και ψάχνουν επιθετικό. Ο Κίκιν Φονσέκα της Μπενφίκα είναι ένας από τους παίκτες που ενδιαφέρουν τον Λορέντσο Σέρα Φερέρ. Ο Ισπανός τεχνικός έχει ζητήσει από τους διοικούντες της ΑΕΚ να προσπαθήσουν τουλάχιστο τον δανεισμό του. Προφανώς αυτός είναι και ο μόνος τρόπος έτσι ώστε ο οικονομικά φτωχός ελληνικός σύλλογος μπορεί να υπολογίζει στον Φονσέκα.

Η Μπενφίκα ίσως προτίθεται να δώσει το ΟΚ για μία σεζόν». Στη συνέχεια αναφέρει κάποιες δηλώσεις που έχει κάνει ο Ίλια Ίβιτς, τις οποίες όμως ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ διαψεύδει.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του Σορεντίνο και παρ΄ότι τα ιταλικά ΜΜΕ άρχισαν να λένε εκ νέου ότι θα πάει στην Τζένοα, μέχρι χθες δεν υπήρχε καμία εξέλιξη.

«Το πρώτο κακό μας παιχνίδι»


Λίγο μετά το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ- ΑΕΚ, ο Ντέμης Νικολαΐδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Για τεχνικά θέματα μόνον ο προπονητής μιλάει. Χάσαμε γιατί κάναμε το πρώτο κακό μας παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Η ατμόσφαιρα ήταν πάρα πολύ καλή. Το ίδιο και η διαιτησία. Είναι νωρίς ακόμα, δεν μπορεί να γίνει κάποια πρόβλεψη για το πρωτάθλημα».