ΣΤΑ ΑΚΡΑ εξωθεί τις σχέσεις της με το ΠΑΣΟΚ η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, καθώς με νέα παρέμβασή της χθες άφησε υπονοούμενα για τις επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου και αιχμές για στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη. Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει τον δρόμο της σιωπής και παραπέμπει απλώς στην επιστολή του Νίκου Αθανασάκη προς τη χήρα του ιδρυτή του Κινήματος με την οποία ουσιαστικά κόβονται οι γέφυρες επικοινωνίας με την κ. Παπανδρέου.

Η Δήμητρα Παπανδρέου μία εβδομάδα μετά την ανταλλαγή αιχμηρών επιστολών με τον Νίκο Αθανασάκη, αναφορικά με την αξιοποίηση του ιστορικού αρχείου του Ανδρέα, μιλώντας στο Μega εξέφρασε την ενόχλησή της διότι το ΠΑΣΟΚ επιβράβευσε στελέχη όπως τον Στέφανο Μάνο που- όπως είπε- είχε ταυτιστεί με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και τη Μαρία Δαμανάκη και τον Μίμη Ανδρουλάκη που ουδέποτε- όπως ανέφερε- ζήτησαν συγγνώμη για την περίοδο της συγκυβέρνησης αλλά και την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο.

«Υποψήφια μόνο με το ΠΑΣΟΚ»

Με τις νεώτερες δηλώσεις της η Δήμητρα Παπανδρέου επανέλαβε το ενδιαφέρον της να πολιτευθεί στη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια άλλου κόμματος πλην του ΠΑΣΟΚ. Δήλωσε μάλιστα πως «όταν είσαι κυρία Παπανδρέου δεν γίνονται αυτά», για να προσθέσει πως «είναι προβοκάτσια όσα ακούγονται περί υπόγειων σχέσεων με τη Νέα Δημοκρατία». Ανέφερε επίσης ότι κάποιοι δεν επιθυμούν την κάθοδό της στην πολιτική λέγοντας με νόημα ότι «η Δήμητρα μπορεί, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει».

Η Δήμητρα άφησε επίσης αιχμές για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τονίζοντας πως «δεν είπα εγώ ευχαριστώ στους Αμερικανούς», «ούτε φταίω εγώ για την παράδοση του Οτζαλάν». Στον αντίποδα, επεφύλαξε κολακευτικά σχόλια για τον σημερινό Πρωθυπουργό λέγοντας ότι ο κ. Καραμανλής δεν είχε αντίρρηση για την αξιοποίηση του αρχείου του Ανδρέα, του οποίου άλλωστε δηλώνει θαυμαστής.

Ελάχιστες πιθανότητες

Τόσο ο Νίκος Αθανασάκης όσο και ο Πέτρος Ευθυμίου επαναλάμβαναν χθες ότι δεν θα δώσουν νέα τροφή στην υπόθεση και τόνιζαν πως η στάση του ΠΑΣΟΚ καταγράφεται πλήρως στο περιεχόμενο της επιστολής του γραμματέα του κόμματος προς τη Δήμητρα Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται ότι με τη συγκεκριμένη επιστολή ο Νίκος Αθανασάκης, εμμέσως πλην σαφώς, υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής του με την κ. Παπανδρέου σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών η χήρα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ συνέδεσε την παράδοση του αρχείου στο κόμμα με τη βουλευτική υποψηφιότητά της σε κάποια εκλογική περιφέρεια.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνεται ότι μετά τις εξελίξεις του τελευταίου δεκαπενθημέρου, ακόμη κι αν υπήρχε πιθανότητα να χριστεί υποψήφια βουλευτής η κ. Παπανδρέου, αυτή μειώθηκε στο ελάχιστο διότι η ίδια με τη συμπεριφορά της προσπάθησε να εκθέσει το Κίνημα. «Για άλλη μια φορά δεν βοηθά τον εαυτό της» σχολίαζε υψηλόβαθμο στέλεχος.