ΜΟΛΙΣ ΜΙΑ εβδομάδα έχει περάσει από την Πρωτοχρονιά, κι όμως ο Γενικός Δείκτης στη Σοφοκλέους κοντεύει ήδη να φτάσει το επίπεδο, το οποίο προβλέπουν τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες για ολόκληρο το έτος!

Τα μηνύματα που έρχονται όμως από τις ευρωαγορές και τη Γουόλ Στριτ, που δέχτηκαν πρόσφατα αρκετές πιέσεις, χτυπούν το καμπανάκι στους επενδυτές για το ενδεχόμενο διόρθωσης- που είναι αναμενόμενη, όταν η αγορά κινείται έντονα ανοδικά.

Η Σοφοκλέους προέρχεται πλέον από επτά μήνες αδιάλειπτης ανόδου, έχοντας μάλιστα αγνοήσει κάποια από τα «γυρίσματα» που έκαναν οι ξένες αγορές στην πορεία.

Στις κεφαλαιαγορές όλα είναι ένας κύκλος: Οι κερδισμένοι ρευστοποιούν κάποια στιγμή τα κεφάλαιά τους και προκαλούν πτώση, επιτρέποντας σε κάποιους άλλους να αγοράσουν σε τιμές που θεωρούν πιο συμφέρουσες. Και ο κύκλος συνεχίζεται.

Η Σοφοκλέους, λένε Έλληνες και ξένοι θεσμικοί, έχει τις προοπτικές να ζήσει μια ακόμη καλύτερη χρηματιστηριακή χρονιά από την περσινή. Όμως, αυτό δεν φαίνεται ότι θα γίνει χωρίς σκαμπανεβάσματα- όπως ακριβώς έγινε και πέρσι. Και καλύτερες προοπτικές για να βγουν κερδισμένοι θα έχουν οι «παίκτες» εκείνοι που υπολογίζουν όχι μόνο τα πάνω, αλλά και τα κάτω μιας αγοράς, χωρίς να αφήνουν την ευφορία να τους καταλαμβάνει όταν όλα τα «χαρτιά» κάνουν κούρσα.