Φρένο στις μεταγραφές για τις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ηρακλής έβαλε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ με την ίδια απόφαση οι ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Ηλυσιακός, Καστοριά, Αθλητικός Σύλλογος Ρόδου και ΠΑΕ Αχαρναϊκός και οι ΚΑΕ Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου και Ολύμπια Λάρισας δεν μπορούν να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις την τρέχουσα περίοδο, γιατί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου.

Επίσης, απαγόρευση των μεταγραφών ισχύει και για τις ΠΑΕ Εθνικός, Λαμία και Θύελλα Πατρών καθώς δεν είχε ληφθεί υπόψη στους ισολογισμούς τους η πλασματική αξία των αθλητών τους. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, επιπλέον 15 ομάδες (10 ΠΑΕ και 5 ΚΑΕ) δεν έχουν υποβάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά (ισολογισμός 1/7/05- 30/6/06, έκθεση διοικητικού συμβουλίου και έκθεση ορκωτών Ελεγκτών) προς την αρμοδία Επιτροπή του ΥΠΑΝ με αποτέλεσμα να έχουν κινηθεί οι διαδικασίες παραπομπής των διοικήσεών τους στο εισαγγελέα. Πρόκειται για τις ΠΑΕ: Νίκαια, Βέροια, Κασσάνδρα, Ατσαλένιος, Δόξα Δράμας, ΠΑΟ Αγίου Δημήτριου, Αναγέννηση Άρτας, Παναιτωλικός και Καβάλα και για τις ΚΑΕ: ΠΑΟΚ, Μακεδόνικος Νεαπολέως, Απόλλων Πατρών, Κολοσσός Ρόδου και Ηρακλής. Για τις ομάδες αυτές δεν ισχύει απαγόρευση των μεταγραφών μέχρι την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Δεν ανησυχούν

Από την πλευρά του Ηρακλή έγινε γνωστό πως η διοίκηση έχει στα χέρια της έγγραφο της ΕΠΟ προς το υπουργείο Ανάπτυξης, στο οποίο αναφέρεται ότι το τελευταίο μπορεί να επιβάλλει ποινές διοικητικού χαρακτήρα ενώ η Ομοσπονδία είναι υπεύθυνη να επιβάλλει ποινές που έχουν να κάνουν με την απαγόρευση μεταγραφών.

«Έχουμε καταθέσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και δεν ανησυχούμε», επισήμανε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Άγγελος Ιωαννίδης. Στον ΠΑΟΚ εκπρόσωπος της ομάδας έλεγε χθες ότι εφόσον χρειαστεί να γίνουν μεταγραφές το πρόβλημα με το υπουργείο Ανάπτυξης θα ξεπεραστεί.

Τέλος, από την πλευρά της ΚΑΕ Αμαρουσίου έγινε γνωστό ότι πρόκειται για διαδικαστική υπόθεση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η οποία έπρεπε να έχει γίνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, αλλά θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες, χωρίς επιπτώσεις στη λειτουργία της ομάδας μπάσκετ.