ΟΒίκτορ Μουνιόθ σίγουρα δεν περίμενε ότι θα ετοίμαζε τον Παναθηναϊκό για το πρώτο παιχνίδι της νέας χρονιάς, με τέτοιες συνθήκες. Ο Ισπανός τεχνικός θα παρατάξει στο κυριακάτικο ματς με το Αιγάλεω (19.00- Supersport 1) ουσιαστικά ενδεκάδα ανάγκης, αφού οι τιμωρίες λόγω καρτών και οι τραυματισμοί τού έχουν δημιουργήσει πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Άντε λοιπόν μετά να βρει την κατάλληλη αμυντική διάταξη ή να προσθέσει τις εναλλακτικές λύσεις στην επίθεση.

Ο Μουνιόθ φαίνεται πάντως πως είναι αισιόδοξος άνθρωπος, γι΄ αυτό και τις τελευταίες ημέρες, προσπάθησε να τονώσει το ηθικό των παικτών.

Επί της ουσίας λοιπόν γνωρίζει (πριν από τις γιορτές) ότι δεν θα έχει στη διάθεσή του τρεις παίκτες οι οποίοι είναι τιμωρημένοι και η απουσία των οποίων του προκαλεί σοβαρό πρόβλημα ιδιαίτερα στην άμυνα. Βύντρα, Γκούμας και Νίλσον δεν υπολογίζονται λόγω τιμωρίας, άρα στην άμυνα θα πρέπει να βρεθούν λύσεις.

Εναλλακτικές επιλογές για το κεντρικό δίδυμο είναι οι Μπίσκαν

στη μεσαία γραμμή όλα φαίνονται φυσιολογικά εν όψει Αιγάλεω. Τζιόλης και Μπόβιο στο κέντρο και Ρομέρο- Ίβανσιτς στα άκρα

και Άντονσον, με τον Μόρις να περνά στο δεξί άκρο και τον Σέριτς να αγωνίζεται αριστερά. Σκεφτείτε δε ότι και από αυτούς τους παίκτες, οι Μπίσκαν και Μόρις ταλαιπωρήθηκαν από ίωση.

Ας πάμε όμως και στην επίθεση: ο Δημήτρης Παπαδόπουλος όπως είναι γνωστό έχει βγει νοκ-άουτ· κατά συνέπεια, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αναζητεί τον παρτενέρ του. Ποιος θα είναι αυτός; Ένας από τους Τσίγκα- Μάντζιο.

Ο πρώτος μόλις έχει επιστρέψει από τον ΠΑΟΚ και στις προπονήσεις έχει δείξει πως είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Ο Μάντζιος, αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα στα πλευρά, έχει μεν αποθεραπευθεί, αλλά ο Μουνιόθ προβληματίζεται από το γεγονός ότι έχει χάσει αρκετές προπονήσεις. Έτσι, δεν αποκλείεται, ο ο Ισπανός να κρατήσει μόνο τον Σαλπιγγίδη στην επίθεση και πίσω από αυτόν να χρησιμοποιήσει τον Βίκτορ. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής, όλα φαίνονται πιο φυσιολογικά. Τζιόλης και Μπόβιο στο κέντρο και Ρομέρο- Ίβανσιτς στα άκρα.

Οι «πράσινοι» θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες, κόντρα στο Αιγάλεω, ενώ παράλληλα θα αρχίσουν με διαφορετική διάθεση την προσπάθειά τους με τον καινούργιο χρόνο. Ο Ισπανός τεχνικός ξέρει καλά πως το κλίμα με τη διακοπή των εορτών σίγουρα βελτιώθηκε, αλλά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει σε ό,τι αφορά τη σύνθεση της ενδεκάδας τού δημιουργούν «πονοκέφαλο».

Τα μεταγραφικά

Ο Μουνιόθ ελπίζει πάντως σε καλύτερες ειδήσεις από την επόμενη εβδομάδα και αυτές να έχουν να κάνουν όχι μόνο με το μεταγραφικό κομμάτι, αλλά και με την αποθεραπεία βασικών παικτών. Ο Ισπανός τεχνικός, εκτός από τον Παπαδόπουλο, δεν υπολογίζει για το κυριακάτικο ματς και τους Γκονζάλεζ, Δάρλα. Ο Αργεντίνος συνεχίζει την αποθεραπεία (κάκωση στο γόνατο από το ματς Κυπέλλου με την Καλαμαριά) και κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, όπως και ο Δάρλας, από την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης, ο Παπαδόπουλος αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στην Αθήνα. Ο επιθετικός των «πρασίνων» υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση και έκανε την αποθεραπεία του στην Ιταλία.