Αν και δεν περιλαμβανόταν στις αρχικές επιλογές του Στιούαρντ Πιρς, ο Γιώργος Σαμαράς «ήρθε» από τον πάγκο στο β΄ μέρος και με δύο γκολ που πέτυχε, «οδήγησε» τη Μάντσεστερ Σίτι σε σπουδαία νίκη επί της Έβερτον (2-1) στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος.

Στο Νησί δεν γνωρίζουν από αργίες και γιορτές σε ό,τι αφορά τις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις. Και χθες, Πρωτοχρονιά, υπήρχε πλήρης αγωνιστική δράση με τις συναντήσεις της 22ης αγωνιστικής.

Έπειτα από ένα υποτονικό πρώτο ημίχρονο στο Μάντσεστερ, η είσοδος του Γιώργου Σαμαρά στην επανάληψη «σημάδεψε» την εξέλιξη του αγώνα με την Έβερτον. Ο Έλληνας επιθετικός ύστερα από θεαματική ενέργεια στο 50΄, τροφοδότησε τον Μπίσλι πλάγια αριστερά, ο τελευταίος έκανε τη σέντρα και ο Σαμαράς που ακολουθούσε, το 1-0. Με πέναλτι στο 72΄, ο Έλληνας φορ πέτυχε το 2-0, ενώ το μόνο που κατάφερε η Έβερτον ήταν η μείωση του σκορ με τον Οσμάν (84΄).

Το σκορ της ημέρας το σημείωσε η Ρέντινγκ που συνέτριψε 6-0 στην έδρα της τη Γουέστ Χαμ, τη στιγμή που στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα «σκαρφάλωνε» η Λίβερπουλ. Χθες το απόγευμα λοιπόν, το συγκρότημα του Ράφα Μπενίτεθ επικράτησε 3-0 τής Μπόλτον στο Άνφιλντ, φθάνοντας τους 40 βαθμούς. Τα τέρματα της Λίβερπουλ σημείωσαν οι Κράουτς (61΄), Τζέραρντ (63΄) και Κούιτ (83΄). Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την Μπόλτον ύστερα από πέντε συνεχόμενες νίκες στο αγγλικό πρωτάθλημα, με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο να μην αγωνίζεται λόγω τραυματισμού.

Αναλυτικά τα χθεσινά αποτελέσματα: Λίβερπουλ – Μπόλτον 3-0, Φούλαμ- Γουότφορντ 0-0, Μάντσεστερ Σίτι- Έβερτον 2-1, Μίντλεσμπρο- Σέφιλντ Γιουν. 3-1, Πόρτσμουθ- Τότεναμ 1-1, Ρέντινγκ- Γουέστ Χαμ 6-0, Γουίγκαν- Μπλάκμπερν 0-3, Νιούκαστλ- Μάντσεστερ Γ. 2-2.

●●● Η βαθμολογία μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής έχει διαμορφωθεί ως εξής: Μάντσεστερ Γ. 54-21, Τσέλσι 47-21 αγ., Λίβερπουλ 40, Μπόλτον 39, Άρσεναλ 36-21 αγ., Πόρτσμουθ 36 κ.ά.

●●● Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής της Πρέμιερσιπ ολοκληρώνεται σήμερα με τις αναμετρήσεις Άρσεναλ- Τσάρλτον 21.45 και Άστον Βίλα- Τσέλσι 22.00.