Το μυστικό της επιτυχίας είναι η πρωτότυπη «διπλή σούπα» (από κόκαλα χοιρινού

και από ψάρι που ο ζωμός τους συνδυάζεται λίγο πριν προστεθούν τα νουντλς)

XPONO ME TON XPONO, όσο ο πλούτος και η φήμη του Γιοσίρο Χάγκα

μεγάλωνε, τόσο ο παλιός του φίλος και δάσκαλός του Τοσίο Καβασίμα τον κοίταζε

με φθόνο. H επιχείρηση του Χάγκα έκανε χρυσές δουλειές και επεκτεινόταν, ενώ ο

φίλος του ιδροκοπούσε στο παραμελημένο και μοναδικό εστιατόριό του. Το πρόσωπο

του Χάγκα έδινε και έπαιρνε στην τηλεόραση και τα περιοδικά, ενώ ο ηλικιωμένος

δάσκαλός του παρέμενε στην αφάνεια. Και όμως, το μυστικό στο οποίο ο Χάγκα

χρωστούσε την επιτυχία του, του το είχε δώσει ο Καβασίμα.

Μια νύχτα, ο Καβασίμα και ένας συνάδελφός του έπιασαν τον Χάγκα, τον έδεσαν,

του φόρεσαν μια κουκούλα στο κεφάλι και τον γύριζαν επί έξι ώρες στους δρόμους

του Τόκιο ξυλοφορτώνοντάς τον: ήθελαν να του δείξουν τι παθαίνουν εκείνοι που

κλέβουν μυστικά. H διαφορά τους δεν είχε σχέση με βιομηχανικά μυστικά ή με

κάποιο νέο φάρμακο για τον καρκίνο: επρόκειτο για μια συνταγή για γιαπωνέζικα

νουντλς.

Την Τρίτη, αστυνομικοί συνέλαβαν τον Καβασίμα για την απαγωγή και τον

ξυλοδαρμό του δημιουργού του πιο υπέροχου «ραμέν» (σούπα με νουντλς) της

Ιαπωνίας. «Του έμαθα όλα όσα ξέρει, πώς να φτιάχνει καλές σούπες και πώς να

κουμαντάρει ένα εστιατόριο», εξήγησε ο Καβασίμα στους αστυνομικούς. «Και

εκείνος ποτέ δεν μου είπε ούτε ένα ευχαριστώ. Γι’ αυτό κι εγώ αποφάσισα να τον

κάνω να δοκιμάσει λίγο πόνο». H υπόθεση προκάλεσε αίσθηση στην Ιαπωνία, όπου

τα ταπεινά νουντλς όλοι τα έχουν σε μεγάλη υπόληψη. Υπάρχουν περίπου 80.000

εστιατόρια «ραμέν» στην Ιαπωνία και ο τζίρος τους ξεπερνάει τα 6

δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Τα πιο φημισμένα από αυτά είναι τα Αόμπα, η

αλυσίδα που ανήκει στον δαρμένο κύριο Χάγκα.

Δεκαπέντε χρόνια νωρίτερα, ο Καβασίμα είχε πιάσει φιλίες με τον Χάγκα, του

είχε εκμυστηρευτεί τις πιο μυστικές συνταγές του και σχεδίαζαν να ανοίξουν

μαζί ένα εστιατόριο. Όμως, ο Καβασίμα αρρώστησε σοβαρά και ο Χάγκα το άνοιξε

μόνος του. Το «Αόμπα» έγινε αμέσως πασίγνωστο, ενώ το «Ακιγιάμπα», που άνοιξε

αργότερα ο Καβασίμα, ποτέ δεν απέκτησε τέτοια φήμη. Το μυστικό της επιτυχίας

του «Αόμπα» είναι η πρωτότυπη «διπλή σούπα» (από κόκαλα χοιρινού και από ψάρι

που ο ζωμός τους συνδυάζεται λίγο πριν προστεθούν τα νουντλς).