Τα επικίνδυνα ­ όταν χορηγούνται σε μεγάλες ποσότητες και σε συνδυασμό με

ορμόνες ­ αντιβιοτικά που καταναλώθηκαν από χοίρους ενδέχεται να απασχολήσουν

και την ελληνική κοινή γνώμη. Οι καταναλωτές συνειδητοποιούν ότι και το

χοιρινό κρέας, μετά το μοσχαρίσιο, ενδεχομένως να κρύβει κινδύνους για την

ανθρώπινη υγεία. «Ουδείς μπορεί να αποκλείσει τη χρήση της επίμαχης αντιβίωσης

«Κλεμπιτερόλ» στη διατροφή χοίρων από Έλληνες κτηνοτρόφους χωρίς τη

συγκατάθεση ή τη συνταγή του κτηνιάτρου», επισημαίνει ο ομότιμος καθηγητής

Διατροφής Αγροτικών Ζώων, Γιώργος Παπαδόπουλος.

«Στην Ελλάδα πάντως ισχύει η περιορισμένη χρήση επιτρεπόμενων αντιβιοτικών στη

διατροφή των χοίρων», εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος. «Στις 800 κτηνοτροφικές

μονάδες που λειτουργούν στη χώρα μας υπάρχει αυστηρός υγειονομικός έλεγχος. Το

συγκεκριμένο αντιβιοτικό δεν χρησιμοποιείται στην Ελλάδα, αφού δεν εισάγεται»,

τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδας κ. Γιάννης

Τσιρώνης.