Μπορεί η Ελλάδα να εμφάνισε τον 7ο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση το 2023, με αύξηση του ΑΕΠ κατά 2%, όμως η πλειονότητα της αύξησης του κατά κεφαλήν προϊόντος σχετίζεται με τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των ωρών εργασίας, καθώς η παραγωγικότητα της εργασίας συνέβαλε μόνο κατά 0,3% ενώ κύριος μοχλός μεγέθυνσης του ΑΕΠ συνεχίζει να είναι η ιδιωτική κατανάλωση των νοικοκυριών, επισημαίνει το ΚΕΠΕ στην Ετήσια Εκθεση του Εθνικού Συμβουλίου Παραγωγικότητας της Ελλάδας για το 2024.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ
- ΕΟΤ: Στοχευμένη «απόβαση» στη Σουηδία για την προσέλκυση τουρισμού υψηλού εισοδήματος
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια από τη Δευτέρα 11 έως και την Πέμπτη 14 Μαΐου, στις 21:40, στο MEGA
- Χ. Τριανταφυλλίδου στο tanea.gr: το ανερχόμενο ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Σουηδία, που θαυμάζει Κιλιάν Εμπαπέ και Σαμ Κερ (vid, pic)






