Υπάρχουν περισσότερα από 390.000 αναγνωρισμένα είδη φυτών στον κόσμο, αλλά μόνο τρία – ρύζι, καλαμπόκι και σιτάρι – αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% των θερμίδων από φυτά στη διατροφή μας. Η κυριαρχία αυτών των τριών κόκκων είναι σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα μεγάλων τεχνολογικών ανακαλύψεων, ιδιαίτερα της ανάπτυξης ποικιλιών υψηλής απόδοσης (HYV) ρυζιού και σιταριού κατά την πράσινη επανάσταση της δεκαετίας του 1960.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ