Τι είναι αυτό; Τι σίφουνας; Τι τυφώνας; Ποιος Ντάνιελ και Ελάιας; Ενέσκηψε εξ Αμερικής Κασσελάκης Στέφανος. Πού το ‘χανε κρυμμένο αυτό το κελεπούρι; Σε όλη την προεκλογική τους περίοδο δεν ήθελα να πάρω θέση υποτίθεται και καλά μην επηρεάσω τους ψηφοφόρους, λες και υπήρχε περίπτωση ν’ αλλάξουνε γνώμη, τέλος πάντων άλλο μυαλό και εγώ, τάχω και μ’ εμένα μια και το θίξαμε το θέμα. Οταν τον πρωτοείδα λέω ωραίος ο νέος, φρέσκος ευειδής, κάτσε να δούμε. Και είδαμε. Την τύφλα μας. Τι φρεσκάδα είναι αυτή που τακίμιασε με τη μία με Πολάκη και Παππά;

Σαν να είχανε δίκιο αυτοί που λέγανε ήρθε για διακοπές με δυο αλλαξιές βερμούδες κανα δυο γραβάτες κι ένα πουκάμισο πλύνε βάλε. Ούτε λογαριασμό δεν είχε στο κινητό. Μετά τη νίκη ξαμολήθηκε στο Σύνταγμα να αγοράσει μονάδες, μιλάμε για τουρίστα μασίφ. Τον είδανε εκεί τα τσακάλια οι κομματικοί να χαζεύει στην Αδριανού, να ζαχαρώνει κομπολόγια και την Αφροδίτη μπρελόκ, σου λέει καλός είναι αυτός ξέρει κι Αγγλικά φαρσί φέρτον εδώ να μας σώσει που πάνε οι άλλοι να μας πάρουν το κόμμα απ’ το στόμα, τον σβερκόσανε έλα δω αγόρι μου να νικήσεις τον Μητσοτάκη.

– Μάλιστα από που πάνε στο ρινγκ;

– Από δω περάστε.

– Παρακαλώ μετά από σας.

Ετσι άρχισαν όλα. Τόσο απλά. Και βέβαια στην αρχή του τραβάγανε λίγο τα γκέμια, μετά όμως τη συντριπτική τους νίκη στις εκλογές πήρε αέρα και ποιος τον πιάνει. Το πίστεψε κι ο ίδιος, σου λέει τόσοι με ψηφίσανε, δεν μπορεί θα είμαι κάτι πολύ σημαντικό κι αμολήθηκε κέλης ξεκαπίστρωτος. Χμμμμμμμ.

Εκεί όμως που τα έδωσε όλα ήταν προχθές στο σχολείο ΑΜΕΑ. Με το που μπήκε στην αυλή πιάνει μια τρεχάλα, έναν καλπασμό κι αρχίζει τις ταρζανιές και τα παρκούρια. Δίνει ένα σάλτο πηδάει στη βεράντα και δεν καβαλάει τουλάχιστον το κάγκελο, αλλά σαν αίλουρος λυγάει τη γυμνασμένη του τη μέση και το περνάει από κάτω το εμπόδιο τ’ ανάσκελα. Τώρα το να κάνεις επίδειξη της σωματικής σου ρώμης μπροστά σ’ αυτά τα παιδιά με τα τόσα κινητικά προβλήματα εκτός από γελοίο είναι και τρομακτικά σαδιστικό. Αν είναι μ’ αυτόν τον τρόπο να τ’ αλλάξει όλα όπως τον προέτρεπαν οι φαν του έξω απ’ την Κουμουνδούρου, δεν έχει παρά από αύριο να πιάσει με τη σειρά τη σχολή τυφλών να τους δείξει ένα βίντεο απ’ τη ζωή του, και μετά στους κωφούς να τραγουδήσει μια άρια. Προτείνω, έτσι πρόχειρα το o mio babbino caro.

Και μετά απ’ αυτή τη χαριτωμένη γυμναστική επίδειξη έγινε έξαλλος. Εγινε έξαλλος γιατί πήγε και η υφυπουργός Παιδείας στο σχολείο απρόσκλητη. Ενώ αυτός είχε πρόσκληση, τον κάλεσε η συνείδησή του. Ετσι μου είσαι Domna τώρα θα δεις εσύ. Και τι κάνει; Πιάνει όλες τις φωτογραφίες και τη σβήνει από δίπλα του μονοκοντυλιά. Να χαθείς να χάνεσαι under secretary μου. Την εξαφάνισε τη γυναίκα. Disappear η κυρία Μιχαηλίδου. Ναι. Μόνο που έμεινε ο ίσκιος της στη φωτογραφία σαν να τον κυνηγάει. Ισως αυτό που σε κυνηγά δεν σβήνεται εύκολα. Ή για να το σβήσει χρειάζεται να έχει κάποιος μυαλό και παρατηρητικότητα. Πράγματα ξέρετε εντελώς απαραίτητα για κάποιον που θέλει ν’ ασχοληθεί με την Πολιτική. Χαιρετώ.