Στο χείλος του πυρηνικού πολέμου βρίσκεται η κορεατική χερσόνησος, σύμφωνα με τον απεσταλμένο της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Εθνη, ο οποίος κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα ότι ωθούν την κατάσταση σε αυτή την κατεύθυνση. Ο πρέσβης Κιμ Σονγκ είπε ότι ως αποτέλεσμα αυτής

της πίεσης η χώρα του δεν έχει άλλη επιλογή από το να επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων αυτοάμυνας. «Το έτος 2023

έχει καταγραφεί ως μια εξαιρετικά επικίνδυνη χρονιά» είπε ο Κιμ Σονγκ την τελευταία ημέρα της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. «Η κορεατική χερσόνησος αντιμετωπίζει τον άμεσο κίνδυνο πυρηνικού πολέμου».

«Δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν, η ΛΔΚ (Βόρεια Κορέα) καλείται επειγόντως να επιταχύνει περαιτέρω τη δημιουργία νέων δυνατοτήτων για να αμυνθεί» πρόσθεσε. Η Βόρεια Κορέα έχει δοκιμάσει δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους τους τελευταίους 18 μήνες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι η Πιονγκγιάνγκ ήταν έτοιμη να πραγματοποιήσει μια έβδομη πυρηνική δοκιμή.

«Δικαίωμα στην αυτοάμυνα»

Η Βόρεια Κορέα θεωρεί ότι ασκεί το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα με τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων για να προστατεύσει την κυριαρχία και τα συμφέροντά της για την ασφάλεια από στρατιωτικές απειλές. «Η ΛΔΚ παραμένει σταθερή και αμετάβλητη στην αποφασιστικότητά της να υπερασπιστεί σθεναρά την εθνική κυριαρχία, την ασφάλεια και την ευημερία του λαού ενάντια στις εχθρικές απειλές από το εξωτερικό» είπε ο Κιμ. Η χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν βρίσκεται υπό κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα πυραυλικά και πυρηνικά της προγράμματα από το 2006.