Σε μια λαμπρή εικαστική γιορτή που έγινε στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά παρουσιάστηκε και επίσημα χθες η έκθεση «Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια των μαθητών» με θέμα τα μοναδικά έργα διακεκριμένων εικαστικών αλλά και ταλαντούχων τελειοφοίτων και αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών που φιλοτέχνησαν αποκλειστικά για το «ΒΗΜΑ» και τον θεσμό του των μαθητικών εφημερίδων. Ο θεσμός των μαθητικών εφημερίδων του «ΒΗΜΑΤΟΣ» μπαίνει φέτος στην τέταρτη χρονιά του και χθες εκπαιδευτικοί, μαθητές αλλά και οι εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών του τόπου, της Εκκλησίας, της Πολιτείας και φυσικά της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Θρησκευμάτων, που έθεσε τον θεσμό υπό την αιγίδα του, συναντήθηκαν σε μια κοινή γιορτή.

Τους καλεσμένους που τίμησαν την εκδήλωση υποδέχτηκαν η πρόεδρος του ομίλου Alter Ego Media Φαίη Υψηλάντη που συντονίζει και τον θεσμό, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιωάννης Βρέντζος, ο διευθυντής του «ΒΗΜΑΤΟΣ» και των «ΝΕΩΝ» Γιώργος Μαντέλας, ο σύμβουλος έκδοσης των «ΝΕΩΝ» Γιώργος Παπαχρήστος καθώς και το δημοσιογραφικό επιτελείο της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η υφυπουργός Παιδείας και αρμόδια για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δόμνα Μιχαηλίδου, ο δήμαρχος Πειραιώς Γιάννης Μώραλης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεράσιμος Σιάσος και ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης Εμμανουήλ Μαυρομάτης. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ που συνεχάρη και τη διοίκηση της Alter Ego για τον θεσμό. Την εκδήλωση συντόνισε ο διευθυντής σύνταξης του «ΒΗΜΑΤΟΣ» Περικλής Δημητρολόπουλος.

Παρόντες επίσης ήταν πλήθος εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου, της εκπαιδευτικής του κοινότητας αλλά και πρυτάνεις, γνωστοί εικαστικοί κ.ά. Μεταξύ αυτών, η υφυπουργός Παιδείας και αρμόδια για τους τομείς Διά Βίου Μάθησης, Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης Ζέτα Μακρή, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος, οι αντιδήμαρχοι της πόλης Ανδριάννα Ζαρακέλλη και Δημήτρης Αράπης, ο βουλευτής Πειραιά της ΝΔ Δημ. Μαρκόπουλος, ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Μπουραντώνης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Μιχάλης Σφακιανάκης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Σπ. Δουκάκης, ο περιφερειάρχης Εκπαίδευσης της Αττικής Ανδρέας Μαρίνος, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο ζωγράφος Γιώργος Ρόρης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλειος-Νικόλας Υψηλάντης, ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Γιάννης Μελάς, κ.ά.

Επιμελήτρια της έκθεσης ήταν η κυρία Εύη Κυρμακίδου, ενώ παρούσα ήταν και η διευθύντρια της Πινακοθήκης Πειραιά Ευαγγελία Μπαφούνη.