Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ζήτησε από την Coinbase να σταματήσει τις συναλλαγές σε όλα τα κρυπτονομίσματα εκτός από το bitcoin  σύμφωνα με πληροφορίες των «Financial Times», που επικαλούνται τον επικεφαλής της Coinbase, Μπράιν Αρμστρονγκ. Η SEC κατηγόρησε την Coinbase για παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου περί τίτλων ισχυριζόμενη ότι λειτουργούσε ταυτόχρονα ως μεσίτης, ανταλλακτήριο και γραφείο συμψηφισμού για μη εγγεγραμμένους τίτλους.

Binance: αναβολή στην επέκταση

Τα σχέδια για επέκταση σε άλλες χώρες παγκοσμίως αναβάλλονται επ’ αόριστον για την Binance, καθώς το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο να έχει μπει στο μικροσκόπιο των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών. Η Binance απέσυρε το αίτημα για άδεια στη Γερμανία, με τις γερμανικές αρχές να έχουν δηλώσει ότι δεν θα της έδιναν τέτοια άδεια.

Worldcoin Foundation από τον Σαμ Αλτμαν

Ο Σαμ Αλτμαν, o επικεφαλής της OpenAI, της εταιρείας που δημιούργησε το ChatGPT, ανακοίνωσε τη λειτουργία του Worldcoin Foundation. Πρόκειται για εταιρεία η τεχνολογία της οποίας περιλαμβάνει το κρυπτονόμισμα Worldcoin token. Ο Αλτμαν, ο οποίος πολλές φορές έχει κληθεί να καταθέσει τις απόψεις του για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης, υπόσχεται ότι το δικό του token θα μπορεί να εξασφαλίσει την εξάλειψη ψεύτικων λογαριασμών κρυπτονομισμάτων.