Μπορεί το Σαββατοκύριακο να μην υπήρχε δράση στα πρωταθλήματα λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, ωστόσο ο ΠΑΟΚ δεν έμεινε άπραγος. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αντιμετώπισε τη ρουμανική Φαρούλ του Γκεόργκε Χάτζι σε φιλικό προπονητικού χαρακτήρα στην Τούμπα και νίκησε με 3-0, παρά τις πολλές απουσίες λόγω των διεθνών. Τόμας, Μπράντονιτς και Γκορντεζιάνι ήταν οι σκόρερ για τον Δικέφαλο, σε ένα παιχνίδι όπου πήραν ευκαιρία και πολλά παιδιά από την ομάδα Β’. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης η επιστροφή του Γιάννη Μιχαηλίδη στην πρώτη ομάδα ο οποίος αν και έχει επανέλθει από τον σοβαρό τραυματισμό του εδώ και αρκετό καιρό, συνεχίζει να παίρνει χρόνο συμμετοχής με τη β’ ομάδα. Ο έλληνας αμυντικός μάλιστα ξέσπασε μέσω ανάρτησης στα social media μετά το παιχνίδι, αναφερόμενος στο δύσκολο διάστημα που πέρασε με τον τραυματισμό, αλλά κατάφερε να μη «λυγίσει», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. «Ηταν μία δύσκολη, μοναχική περίοδος με πολύ πόνο και αγωνία. Μία περίοδος επανεξέτασης των προτεραιοτήτων που είχαν τεθεί. Μία περίοδος που είτε βγαίνεις δυνατότερος απ’ αυτήν είτε »σπας». Εγώ πήγα για την πρώτη επιλογή και ήδη χρησιμοποιώ αυτή την περίοδο σαν δύναμή μου για να σχεδιάσω το μέλλον μου βασιζόμενος στα – μέχρι τώρα – μαθήματά μου. Συνεχίζεται…».

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ αρχίζει πλέον να μπαίνει σε ρυθμούς ΑΕΚ ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής στην Τούμπα για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ. Στο πιο σημαντικό – μέχρι το επόμενο – παιχνίδι της εφετινής σεζόν καθώς με νίκη οι Ασπρόμαυροι θα ξεκολλήσουν ύστερα από καιρό από την τέταρτη θέση ενώ θα παραμείνουν σε επαφή με την πρώτη.

Με το μεγάλο διπλό στο «Κλ. Βικελίδης» ο ΠΑΟΚ έφτασε πλέον τα 22 σερί ματς χωρίς ήττα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, γεγονός που εξηγεί και την επιστροφή του στη διεκδίκηση του τίτλου. Η τελευταία του ήττα χρονολογείται πέντε μήνες πριν και συγκεκριμένα τον περασμένο Οκτώβριο στη Νέα Φιλαδέλφεια με 2-0 από την ΑΕΚ.