Το ποδόσφαιρο είναι το πιο λαϊκό από όλα τα αθλήματα και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, κατά τα παλαιότερα κυρίως χρόνια, οι ποδοσφαιριστές στην πλειονότητά τους δεν διακρίνονταν για το υψηλό μορφωτικό τους επίπεδο. Πάντα βέβαια υπήρχαν οι εξαιρέσεις, οι οποίες με το πέρασμα των ετών γίνονταν όλο και περισσότερες. Μία από αυτές λοιπόν είναι και ο Στέφαν Σβαμπ, για τον οποίο χθες έγινε γνωστή μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση, δείγμα και της γενικότερης αντίληψής του για τα πράγματα.

Ο αυστριακός μέσος του ΠΑΟΚ, λοιπόν, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης και έγινε κάτοχος πτυχίου στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Ο έμπειρος άσος ξεκίνησε τη φοίτηση στη συγκεκριμένη σχολή το 2019 και συνέχισε την εξ αποστάσεως φοίτηση και το διάστημα που απουσίαζε από την Αυστρία και βρισκόταν στην Ελλάδα αγωνιζόμενος με τη φανέλα των «ασπρόμαυρων».

Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής μέσω των social media, καθώς δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του. Και πώς αλλιώς, αφού κατάφερε να συνδυάσει την επαγγελματική του καριέρα με τις σπουδές, φανερώνοντας σε μεγάλο βαθμό και τις σκέψεις του για μετά από το ποδόσφαιρο. Εξάλλου πλέον βρίσκεται στα 32 του χρόνια και το τέλος της καριέρας του αρχίζει να πλησιάζει.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως στην ΕΠΟ είχαν προγραμματίσει τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου για το Σάββατο 20 Μαΐου, ωστόσο επειδή υπάρχει πιθανότητα οι εθνικές εκλογές να οριστούν την 21η Μαΐου ο τελικός θα μετατεθεί μία εβδομάδα αργότερα.