Τη στρατηγική του Ομίλου ΟΤΕ να επενδύει δυναμικά στους ανθρώπους του επιβεβαιώνουν οι συνολικά οκτώ διακρίσεις στα HR Awards 2022, τον θεσμό που επιβραβεύει τις καινοτόμες πρωτοβουλίες και πρακτικές των ομάδων διαχείρισης του Ανθρώπινου Δυναμικού στις επιχειρήσεις.

Κουλτούρα ανάπτυξης και σύγχρονες παροχές.Σε ένα περιβάλλον που αλλάζει συνεχώς, ο Όμιλος ΟΤΕ φροντίζει ώστε οι άνθρωποί του να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να αναπτυχθούν στην ψηφιακή εποχή. Στο πλαίσιο αυτό, έλαβε Platinum βραβείο, την ανώτερη διάκριση των HR Awards, στην κατηγορία Learning & Development. Ο ΟΤΕ έχει σχεδιάσει ειδικές ακαδημίες up-skilling & re-skilling, με ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το #Asto_pano_mou, που εστιάζει στην άριστη εμπειρία πελάτη και ενδυναμώνει τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής (call centers, καταστήματα). Το #Asto_pano_mou απέσπασε χρυσή διάκριση, ενώ οι Future Skilling Academies έλαβαν ασημένια διάκριση στα HR Awards 2022.

O Όμιλος ΟΤΕ έχει σχεδιάσει εσωτερικά προγράμματα ανάπτυξης ταλέντων, όπως το you.grow, που πήρε βραβείο Gold. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ανάδειξης και αξιοποίησης νέων ανθρώπων, που ξεχωρίζουν για το ταλέντο και την υψηλή τους απόδοση. Στόχος είναι, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες να αναλάβουν απαιτητικούς ρόλους, σε θέσεις στρατηγικής σημασίας για την εταιρεία.

Κατανοώντας τις εξατομικευμένες ανάγκες των ανθρώπων του, ο Όμιλος δημιούργησε το Be-Flexi, ένα νέο πλαίσιο ευέλικτων παροχών, που απέσπασε ασημένια διάκριση. Στην αρχή κάθε χρόνου, κάθε δικαιούχος έχει στη διάθεσή του ένα ποσό, το οποίο μπορεί να μοιράσει όπως επιθυμεί ανάμεσα σε μια κάρτα διατακτικών σίτισης και σε μια κάρτα πολλαπλών επιλογών, που έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει σε διαφορετικές κατηγορίες υπηρεσιών, όπως πληρωμή παιδικών σταθμών, προϊόντα τεχνολογίας, συνδρομή σε γυμναστήριο, καύσιμα κ.λπ.


Πρωτοβουλίες για την υγεία, ασφάλεια και ευεξία των εργαζόμενων. Μέσα από το πρόγραμμα δράσεων «Ζούμε καλύτερα», ο Όμιλος ΟΤΕ στοχεύει στην πρόληψη, ενημέρωση και υποστήριξή των εργαζόμενων, σε θέματα που αφορούν στην προσωπική και εργασιακή τους ευημερία και ισορροπία. Δωρεάν ιατρικοί έλεγχοι, δράσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα σωστής διατροφής και υιοθέτησης της άσκησης στην καθημερινότητα, 24ωρη τηλεφωνική γραμμή συμβουλευτικής & υποστήριξης και εκπαιδευτικά προγράμματα ασφαλούς εργασίας, αποτελούν μόνο μερικές από τις πρωτοβουλίες του προγράμματος, που έλαβε βραβείο Gold.

Σημαντικές ήταν και οι πρωτοβουλίες της εταιρείας για την υγεία και ασφάλεια των εργαζόμενων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Μέσα από δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης, το HR του Ομίλου ΟΤΕ συνέβαλλε στην προστασία των εργαζόμενων και την αδιάλειπτη παροχή των υπηρεσιών προς τους πελάτες και την κοινωνία, μέσα από ένα πρόγραμμα που απέσπασε βραβείο Bronze.

Η δέσμευση του Ομίλου ΟΤΕ στην προαγωγή της υγείας, ασφάλειας και ευεξίας των ανθρώπων του, επιβεβαιώνεται από το Platinum βραβείο που έλαβε συνολικά για τις δράσεις που σχεδιάζει και υλοποιεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από