Περίεργες συμπτώσεις συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Στις 7 Νοεμβρίου αποκαλύπτεται πως οι αμερικανοί ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ αναζητούν επενδυτές για τον ιστορικό σύλλογο, με άλλα λόγια έβαλαν πωλητήριο.

Δύο εβδομάδες αργότερα η οικογένεια των Γκλέιζερ διαρρέει στον Τύπο πως αναζητά στρατηγικούς επενδυτές για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στην πραγματικότητα, οι Κόκκινοι Διάβολοι βγαίνουν επίσης στο σφυρί.

Τη Δευτέρα γίνεται γνωστό πως η Παρί Σεν Ζερμέν αξιολογεί το κλαμπ στα τέσσερα δισ. ευρώ και βρίσκεται σε συζητήσεις με τουλάχιστον δύο αμερικανικά funds για την πώληση του 15% των μετοχών της.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας παραιτείται σύσσωμο το ΔΣ της Γιουβέντους χωρίς κανείς να εξηγήσει τους ακριβείς λόγους. Η ιταλική ομάδα βρισκόταν στο στόχαστρο των οικονομικών Αρχών και της Εισαγγελίας για υπερτιμολογήσεις παικτών, αλλά αυτή η υπόθεση έχει κλείσει από την άνοιξη. Η μόνη δίωξη που μπορεί να ασκηθεί στα μέλη του ΔΣ αφορά πιθανή παραποίηση των ισολογισμών, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για μαύρα ταμεία από τα οποία πληρώθηκαν οι ποδοσφαιριστές την περίοδο της πανδημίας. Αλλά και πάλι, η Γιούβε έχει περάσει ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις χωρίς να υπάρξει τέτοια αναστάτωση.

Στις 15 Δεκεμβρίου ο εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Αθανάσιος Ράντος αναμένεται να παραδώσει στους δικαστές τη μη δεσμευτική γνώμη του για την υπόθεση της ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ. Το γεγονός ότι τέθηκαν σε αυτο-αποδρομή σχεδόν ταυτόχρονα οι ηγεσίες των δύο εκ των έξι συνολικά αγγλικών κλαμπ που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο εγχείρημα δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο. Ο Ανιέλι που αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη Σούπερ Λιγκ μαζί με τις ηγεσίες των Ρεάλ και Μπάρτσα, δεν μπορούσε να πουλήσει τη Γιούβε που είναι ταυτισμένη με την οικογένειά του εδώ και έναν αιώνα. Μπορούσε όμως να παραιτηθεί. Να σημειωθεί πως η Λα Λίγκα, που μάχεται λυσσαλέα κατά της Σούπερ Λιγκ, ζήτησε χθες την παραδειγματική τιμωρία της Γιουβέντους που κατά τη γνώμη της είναι ο υποβιβασμός ή η αποβολή από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Οσον αφορά την Παρί, έχει διαλέξει αντίπαλο στρατόπεδο, αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να την αφήσει έξω από το παιχνίδι έχοντας στο ρόστερ της τους τρεις καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο. Μάλλον είναι κακά τα μαντάτα του έλληνα εισαγγελέα για τους ποδοσφαιροχρυσοθήρες.