Τους 41 έφτασαν οι νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αιγυπτιακή χριστιανική εκκλησία των Κοπτών κατά τη διάρκεια της λειτουργίας την Κυριακή – πολλά από τα θύματα ήταν παιδιά. Η φωτιά ξεκίνησε λίγο πριν από τις 9 το πρωί στην εκκλησία Αμπού Σιφίν στην πόλη της Γκίζας όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 1.000 άτομα. Από τη φωτιά μπλοκαρίστηκε η είσοδος της εκκλησίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και αρκετά άτομα να ποδοπατηθούν. «Ο κόσμος είχε μαζευτεί στον τρίτο και τον τέταρτο όροφο, όταν είδαμε καπνό να βγαίνει από τον δεύτερο όροφο. Ολοι προσπάθησαν να φτάσουν τις σκάλες για να βγουν και άρχισαν να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο» περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας. «Τότε ακούσαμε έναν κρότο και είδαμε τις φλόγες να βγαίνουν από το παράθυρο» πρόσθεσε, λέγοντας ότι ο ίδιος και η κόρη του ήταν στο ισόγειο και μπόρεσαν να διαφύγουν.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία, η φωτιά ξεκίνησε στον κλιματισμό του δεύτερου ορόφου ως αποτέλεσμα ηλεκτρικής δυσλειτουργίας. Ανέφερε επίσης τα περισσότερα άτομα έχασαν τη ζωή τους από εισπνοή καπνού. Η Γκίζα, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Κάιρο. «Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των αθώων θυμάτων που πέρασαν για να βρίσκονται με τον Κύριό τους σε έναν από τους οίκους λατρείας του» ανέφερε σε tweet ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Ο Μαχέρ Μουράντ είπε ότι άφησε την αδελφή του στην εκκλησία μετά τις προσευχές. «Μόλις έφευγα από την εκκλησία, βρισκόμουν σε απόσταση δέκα μέτρων, άκουσα κραυγές και είδα πυκνό καπνό» περιγράφει. «Αφού οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά, αναγνώρισα το σώμα της αδελφής μου. Τα πτώματα ήταν όλα απανθρακωμένα και πολλά από αυτά ήταν παιδιά που βρίσκονταν στο δωμάτιο του παιδότοπου που υπήρχε στην εκκλησία».