Εξι χρόνια μετά την πρώτη συναυλία τους στην Ελλάδα, το βρετανικό συγκρότημα επιστρέφει στην Αθήνα και στο EJEKT Festival, για να επιβεβαιώσει ότι αποτελεί το απόλυτο mega rock act της εποχής μας. Οι superstars Muse εμφανίζονται απόψε στις 21.50 στο ΟΑΚΑ ως οι headliners, φυσικά, της ημέρας. Καθηλωτικοί και άμεσοι φέρνουν μαζί τους τα massive hits «Uprising», «Starlight», «Madness», «Resistance», «Hysteria», «Feeling Good», «Knights of Cydonia», «Time Is Running Out», «Dead Inside», «Undisclosed Desires», «Psycho» και κυρίως τη δύναμή τους και το εντυπωσιακό τους σόου.

Οι Muse δημιουργήθηκαν το 1994 στην παραθαλάσσια πόλη της Νότιας Αγγλίας, το Teignmouth. Ο Matt Bellamy (τραγουδιστής, κιθάρα, πλήκτρα), ο Chris Wolstenholme (κιθάρα και δεύτερη φωνή) και ο Dominic Howard (ντραμς) ήταν μόλις 13-14 ετών και έπαιζαν indie μουσική σε μπάντες του σχολείου. Το πρώτο όνομα του συγκροτήματος ήταν το «Γοτθική Πανούκλα» («Gothic Plague»), ακολούθησε το «Fixed Penalty» και αργότερα το «Rocket Baby Dolls». Ακουγαν με… υστερία Primus, Smashing Pumpkins, Nirvana, Radiohead και κάποια στιγμή αποφάσισαν να πάρουν μέρος σε διαγωνισμό τοπικών συγκροτημάτων. Φόρεσαν υπερβολικό make up, τα έσπασαν όλα πάνω στη σκηνή και για… τιμωρία τους ήρθαν πρώτοι. Το 1997 μετονομάστηκαν σε Muse και από κει και πέρα όλα είναι ιστορία.

Εχουν κυκλοφορήσει οκτώ στούντιο άλμπουμ: «Showbiz» (1999), «Origin of Symmetry» (2001), «Absolution» (2003), «Black Holes and Revelations» (2006), «The Resistance» (2009), «The 2nd Law» (2012), «Drones» (2015) και «Simulation Theory» (2018). Για τις 26 Αυγούστου έχουν ανακοινώσει  την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ «Will of the People», από το οποίο έχουν ήδη ακουστεί τα σινγκλς «Won’t Stand Down», «Compliance» και το ομότιτλο. Το «Will of the People», σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο Bellamy στο μουσικό περιοδικό «ΝΜΕ», «ξεκινάει από μέταλ, καταλήγει σε ποπ και στη δική μας εκδοχή ενός τραγουδιού της Adele», για να συμπληρώσει ότι είναι επηρεασμένο «από την αυξανόμενη ανασφάλεια και έλλειψη σταθερότητας στον κόσμο».

Το πρόγραμμα της ημέρας: Danae Nielsen (17.40), Nothing But Thieves (18.40), Yungblud (20.05), Muse (21.50). Εισιτήρια: www.viva.gr, Public, MediaMarkt.