Ρωσία: Το «ισχυρό ρούβλι» έφερε μείωση επιτοκίων

Σε τρίτη διαδοχική μείωση επιτοκίων σε λίγο περισσότερο από έναν μήνα προχώρησε η επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας Ελβίρα Ναμπιουλίνα, προκειμένου να σταματήσει τη μεγάλη ενίσχυση του ρουβλιού που πλήττει την ανταγωνιστικότητα των εξαγωγών. Η κεντρική τράπεζα έστειλε επίσης μήνυμα ότι το κόστος δανεισμού μπορεί να μειωθεί ακόμη περισσότερο. Η Τράπεζα της Ρωσίας μείωσε το επιτόκιο αναφοράς της στο 11% από 14%, επισημαίνοντας ότι «διατηρεί ανοιχτή την προοπτική μείωσης των βασικών επιτοκίων στις επόμενες συνεδριάσεις της»

Γιατί ο Ελον Μασκ ανησυχεί για τους Ιταλούς

Ο Ελον Μασκ ανησυχεί ότι οι Ιταλοί θα μπορούσαν να εξαφανιστούν επειδή έχουν ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων στον κόσμο. «Η Ιταλία δεν θα έχει κόσμο εάν συνεχιστούν αυτές οι τάσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της Tesla, ο οποίος έχει προειδοποιήσει για τους κινδύνους της παγκόσμιας μείωσης του πληθυσμού και στο παρελθόν. Πέρυσι, η Ιταλία ανέφερε το χαμηλότερο ποσοστό γεννήσεων στην ιστορία με λίγο περισσότερο από ένα παιδί ανά γυναίκα.

Apple: Νέα προειδοποίηση στους εργαζομένους  

Σε αύξηση του βασικού ωρομισθίου των υπαλλήλων λιανικής από 20 δολ. σε 22 δολάρια προχωράει από τον Ιούλιο η Apple, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει και τους μισθούς των υπαλλήλων της εταιρείας. Ταυτόχρονα η ηγεσία της αμερικάνικης εταιρείας επιχείρησε να εμποδίσει την προσπάθεια των εργαζομένων για συλλογική διαπραγμάτευση. Με μήνυμα που έλαβαν 58.000 υπάλληλοι σε καταστήματα λιανικής, το οποίο επικαλούνται το Bloomberg και το Vice, κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας προέτρεψε τους εργαζόμενους λιανικής να αναλογιστούν τους κινδύνους της δημιουργίας σωματείου.

Στο «μικροσκόπιο» των γαλλικών αρχών η McKinsey

Η εταιρεία συμβούλων McKinsey επιβεβαίωσε ότι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στα κεντρικά γραφεία της στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι. Η επιχείρηση των Αρχών διεξήχθη στο πλαίσιο της προανάκρισης που ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου η Εθνική Οικονομική Εισαγγελία, για «διακεκριμένη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες φορολογικής απάτης».