Η Πρέμιερ Λιγκ είναι ίσως το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Με τους περισσότερους αλλά και τους φανατικότερους υποστηρικτές. Ενδεχομένως να μη διαθέτει τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου, μολονότι αρκετοί αστέρες του αθλήματος κοσμούν τα ρόστερ των ομάδων. Ωστόσο, έχει μια μαγεία που ώρες ώρες σε συνεπαίρνει.

Την Κυριακή, για μια ακόμη φορά η αγωνία θα χτυπήσει κόκκινο. Ολα κι όλα. Οι Αγγλοι τηρούν τις παραδόσεις. Αν και σε όλη τη διάρκεια της σεζόν το βασικό κομμάτι των αγωνιστικών διεξαγόταν Σάββατο, χρόνια πολλά το φινάλε γράφεται την Κυριακή το μεσημέρι. Με τα ματς, ασφαλώς, να αρχίζουν την ίδια ώρα. Και πάντα ή σχεδόν πάντα, με αγωνία και σασπένς. Αληθινό θρίλερ που θα μπορούσαν να υπογράψουν και οι κορυφαίοι σκηνοθέτες του είδους. Εχουμε δει και στο παρελθόν ανάλογες μάχες. Και αυτή που δίδεται εφέτος είναι αληθινά συναρπαστική. Η μεν Μάντσεστερ Σίτι έχει 90 βαθμούς και χωρίς αμφιβολία το πάνω χέρι για να πανηγυρίσει. Στον αντίποδα η Λίβερπουλ, δεν τα παράτησε ποτέ, ακολουθεί σε απόσταση μιας ανάσας και με τους 89 βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει οι Κόκκινοι ελπίζουν και αυτοί. Ποιος θα επικρατήσει; Εδώ, τα προγνωστικά απαγορεύονται. Αλλωστε, πολλές φορές έχουν ανατραπεί τα πάντα στο Νησί. Ποιος φίλος του αγγλικού ποδοσφαίρου μπορεί, αλήθεια, να λησμονήσει τι συνέβη το μακρινό ’89; Τότε η Αρσεναλ ήθελε νίκη με δύο γκολ διαφορά στην έδρα της Λίβερπουλ, στο θρυλικό Ανφιλντ. Τελικά τα κατάφερε και με γκολ που σημειώθηκε στο 90′, έφτασε στην επιτυχία και άρπαξε τον τίτλο από την αντίπαλό της.  

Οποιος αγαπά το ποδόσφαιρο, σίγουρα λατρεύει τα όσα συμβαίνουν στην Αγγλία. Και είναι βέβαιο πως και αυτή την Κυριακή, το ενδιαφέρον όλης της Ευρώπης θα εστιαστεί στα δρώμενα της Πρέμιερ Λιγκ.