Έντυπη Έκδοση
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου του tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Αν είστε συνδρομητής μπορείτε να συνδεθείτε από εδώ:
Αν θέλετε να γίνετε συνδρομητής μπορείτε να αποκτήσετε τη συνδρομή σας εδώ:
Εγγραφή μέλους
Με έναν χρόνο αποκλεισμό από οποιαδήποτε διοργάνωση και εκδήλωση τιμώρησε η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) τον Ιβάν Κούλιακ, επειδή κατέβηκε σε αγώνες στο Κατάρ έχοντας στη στολή του το «Ζ», το διακριτικό γράμμα των ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων κατά την εισβολή στην Ουκρανία.
Επίσης, από τον Ρώσο αφαιρέθηκε το μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο Κατάρ, ενώ θα πρέπει να επιστρέψει και τα 500 δολάρια περίπου που ήταν το χρηματικό έπαθλο. Ο Κούλιακ, πάντως, που σημειωτέον έχει δικαίωμα έφεσης εντός τριών εβδομάδων, δεν μετανιώνει για την ενέργειά του, αφού όπως δήλωσε: «Το είδα με τον στρατό μας και κοίταξα τι σημαίνει αυτό το σύμβολο. Αποδείχθηκε ότι σημαίνει ''για τη νίκη και για την ειρήνη''. Δεν ευχήθηκα τίποτε κακό σε κανέναν, απλώς έδειξα τη θέση μου».
Στα... κάγκελα ο κόσμος
Η ΑΕΚ παραμένει καζάνι που βράζει. Οι κιτρινόμαυροι οπαδοί δεν σταματούν να εκφράζουν την οργή τους μέσω των social media για τον τραγικό εφετινό απολογισμό, έχοντας στο στόχαστρο κατά κύριο λόγο τη διοίκηση. Και δεν λείπουν, όπως διαπιστώνω, οι αναφορές στον Δημήτρη Μελισσανίδη και τα λάθη που έκανε. Προφανώς και ένα νικηφόρο αποτέλεσμα επί του Ολυμπιακού δεν θα άλλαζε την κατάσταση, όμως η νέα ήττα χειροτέρεψε τα πράγματα. Πλέον, όλοι περιμένουν κάποια εξέλιξη-αντίδραση από την πλευρά της ΠΑΕ.
Σπουδαία ενίσχυση
Σημαντική μεταγραφική κίνηση για τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, ο οποίος ανακοίνωσε την απόκτηση της αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας, Κατερίνας Σωτηρίου.
Η διεθνής φόργουορντ, μετά το πέρασμά της από τα πρωταθλήματα Ουγγαρίας, Ισπανίας και Ρουμανίας, επιστρέφει στη χώρα μας, αυτή τη φορά για να φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι.
«Είμαι ενθουσιασμένη για το επόμενο βήμα της καριέρας μου. Γνωρίζω την ευθύνη να παίζεις σε έναν μεγάλο και ιστορικό σύλλογο σαν τον Παναθηναϊκό αλλά ταυτόχρονα είναι κίνητρο και ευλογία για μένα να γίνω μέλος της οικογένειάς του» τόνισε μεταξύ άλλων η έμπειρη παίκτρια (38 ετών) που αγωνίζεται στις θέσεις «3» και «4» και μετράει 142 συμμετοχές με την εθνική ομάδα.
Η συμπαράσταση Αυγενάκη και Μαυρωτά
«Η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ελευθέριο Αυγενάκη καθώς και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Γεώργιο Μαυρωτά, για την εκταμίευση έκτακτης επιχορήγησης ύψους 10.000 ευρώ που αφορά στη δεύτερη δόση για την κάλυψη των δαπανών νοσηλείας και ιατρικής αποκατάστασης του μέλους της εθνικής ομάδας, Αριστοτέλη-Αρη Λεωνίδη. Ηδη, η αθλητική ηγεσία, το 2021 είχε εκταμιεύσει 15.000 για τον ίδιο λόγο». Αυτό τονίζει η ομοσπονδία του τζούντο στην ανακοίνωσή της για τον νεαρό πρωταθλητή, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων Ανδρών τον Νοέμβριο του 2020 στην Κροατία και φιλοξενείται ακόμη εδώ και αρκετούς μήνες σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα.
Κίνδυνος για το Γουίμπλεντον
Πολύ πιθανό φαντάζει πλέον το ενδεχόμενο η βαθμολογία του Γουίμπλεντον τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες να «παγώσει», εφόσον οι διοργανωτές του τουρνουά εμμείνουν στην απόφασή τους να αποκλείσουν τους αθλητές και αθλήτριες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Ο διευθύνων σύμβουλος της WTA, Στιβ Σάιμον, κατέθεσε επισήμως αυτή την πρόταση και ως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ληφθεί η απόφαση ύστερα από ψηφοφορία, στην οποία θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι του Συμβουλίου της WTA και του Συμβουλίου των αθλητριών. Ανάλογες εξελίξεις φαίνεται πως δρομολογούνται και στην ΑΤΡ.
Το Γουίμπλεντον, όπως και τα άλλα τρία Γκραν Σλαμ, δίνουν 2.000 βαθμούς στον νικητή και παίζουν μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση της παγκόσμιας κατάταξης. Αν δεν δοθούν βαθμοί φέτος, θα μετατραπεί ουσιαστικά σε τουρνουά επίδειξης κι αυτό θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα στο κύρος του, που καλούνται να λάβουν υπόψη τους οι διοργανωτές. Πάντως οι τελευταίοι μέχρι τώρα δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να άρουν τον αποκλεισμό των ρώσων και λευκορώσων αθλητών και αθλητριών.
Κακός... μπελάς για τους Σέλτικς
Οι Σέλτικς ξεμπέρδεψαν με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά βρίσκονται μπροστά σε άλλον… κακό μπελά στους τελικούς της Ανατολής. Τον Τζίμι Μπάτλερ, που ήταν ασυναγώνιστος στον πρώτο αγώνα της σειράς στο Μαϊάμι και επέτρεψε στους Χιτ να νικήσουν με 118-107 και να ανοίξουν το σκορ διατηρώντας το πλεονέκτημα έδρας. Ο Μπάτλερ τελείωσε τον αγώνα με 41 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα και 3 κοψίματα και έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που κατέγραψε σε έναν αγώνα πλέι οφ τουλάχιστον 40 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα και 3 κοψίματα! Ο άλλος είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, που πέτυχε κάτι ανάλογο στους τελικούς του 2016 ως παίκτης των Κλίβελαντ Καβαλίερς. Οι Σέλτικς πάντως έπαιξαν χωρίς τον τραυματία Μάρκος Σμαρτ και τον Αλ Χόρφορντ, που κόλλησε κορωνοϊό.
Χθες έγινε γνωστό πως στο νούμερο 1 του φετινού ντραφτ θα επιλέξουν οι Ορλάντο Μάτζικ για πρώτη φορά μετά το 2004, οπότε είχαν επιλέξει τον Ντουάιτ Χάουαρντ. Στη διαδικασία, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου, θα επιλέξουν στο νούμερο 2 οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, στο νούμερο 3 οι Χιούστον Ρόκετς, στο νούμερο 4 οι Σακραμέντο Κινγκς και στο νούμερο 5 οι Ντιτρόιτ Πίστονς.