DEUTSCHE TELEKOM

Αύξησε στο 50%

τη συμμετοχή

στον ΟΤΕ  

Στο 50% έφτασε η συμμετοχή της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ. Συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρεία ενίσχυσε το ποσοστό της στον ΟΤΕ μέσα από το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, με αποτέλεσμα να κατέχει πλέον 220.567.676 μετοχές. Μόλις την περασμένη Παρασκευή (13 Μαΐου), η DΤ γνωστοποίησε στον ΟΤΕ ότι οι ενέργειές της στο πλαίσιο του Προγράμματος Απόκτησης Ιδίων Μετοχών, είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της συμμετοχής της στον Οργανισμό στο 50%, δεδομένου ότι τα δικαιώματα ψήφου που συνδέονται με τις ίδιες μετοχές, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία έχουν ανασταλεί. Τα συνολικά δικαιώματα ψήφου της ΟΤΕ, εξαιρουμένων των δικαιωμάτων ψήφου που έχουν ανασταλεί, ανέρχονται σε 441,109,999. Σημειώνεται, ότι το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών του ΟΤΕ ανανεώθηκε για άλλα δύο χρόνια τον Ιανουάριο του 2022.  

Στο μεταξύ, στη διάρκεια πρόσφατης τηλεδιάσκεψης της διοίκησης με τους αναλυτές έγινε γνωστό πως «τρέχει» από τον Απρίλιο ένα νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με κόστος 35 εκατ. και με ετήσιο όφελος για τον οργανισμό στα 14 εκατ. ευρώ.

Απασχόληση

Ρεκόρ 20ετίας

στις προσλήψεις

τον Απρίλιο

Ρεκόρ εικοσαετίας παρουσίασε το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης τον Απρίλιο σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», ενώ κατά το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου σημειώθηκε η τρίτη καλύτερη επίδοση από το 2001 και μετά, παρότι οι δύο πρώτοι μήνες του έτους επηρεάστηκαν από τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό. Ειδικότερα κατά τον περασμένο μήνα οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 297.918 και οι αποχωρήσεις σε 173.553 (83.550 οικειοθελείς αποχωρήσεις και 90.003 καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου). Συνεπώς το ισοζύγιο του Απριλίου ήταν θετικό κατά 124.365 θέσεις εργασίας. Η βελτίωση οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των προσλήψεων στους κλάδους των καταλυμάτων και των υπηρεσιών εστίασης.