Ο όμιλος Volkswagen AG προχωρά σε στενή συνεργασία με τη Robert Bosch GmbH για να επιταχύνει τη μετάβασή του σε οχήματα που θα κινούνται αυτόνομα ώστε να ανταγωνιστεί άλλες εταιρείες όπως η Tesla. Αυτό είναι το σχέδιο του επικεφαλής του ομίλου VW Χέρμπερτ Ντις. Η θυγατρική ανάπτυξης λογισμικού της VW, η Cariad, θα συνεργαστεί με την Bosch που είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής εξαρτημάτων οχημάτων στον κόσμο ώστε να αναπτυχθεί τεχνολογία που θα επιτρέπει σε οδηγούς να μπορούν από το 2023 να αφήνουν για λίγο το τιμόνι από τα χέρια όταν οδηγούν, σύμφωνα με το Bloomberg.  

Συμμαχία LG και General Motors στην ηλεκτροκίνηση  

Kοινή επένδυση ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής μπαταριών για ηλεκτροκίνητα οχήματα στις ΗΠΑ δρομολογούν η νοτιοκορεάτικη LG Energy Solution (LGES) και η αμερικανική General Motors. Οι δύο πλευρές, LGES και GM, πρόκειται να χρηματοδοτήσουν το project εξίσου μέσω της Ultium Cells, της κοινοπραξίας που έχουν συστήσει με έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα είναι το τρίτο εργοστάσιο που θα λειτουργήσουν οι δύο πλευρές, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή η τοποθεσία του ή η ικανότητα παραγωγής του.  

Νέα βελτίωση στο επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία  

Στις 95,7 μονάδες έφτασε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία τον Ιανουάριο, παρουσιάζοντας νέα βελτίωση. Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από τις προσδοκίες της αγοράς σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (Ifo). Ο λεγόμενος δείκτης προσδοκιών διαμορφώθηκε στις 95,2 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 2,6 μονάδων σε μηνιαία βάση, υψηλότερα από τις προβλέψεις.

Σε περικοπές 1.500 θέσεων εργασίας προχωρά η Unilever  

Στην περικοπή 1.500 θέσεων εργασίας επιτελικού προσωπικού ετοιμάζεται να προχωρήσει η Unilever, υλοποιώντας το νέο οργανόγραμμα της επιχείρησης. Ο σχεδιασμός αποσκοπεί στο να κατευνάσει τις ανησυχίες των μετόχων μετά την αποτυχημένη απόπειρα εξαγοράς του κλάδου των προϊόντων ατομικής υγιεινής και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων της GSK και την είδηση ότι το Trian Fund Management, το fund του μεγιστάνα Νέλσον Πελτζ, κατάφερε να «χτίσει» ένα αξιοσημείωτο μετοχικό ποσοστό στη Unilever. Να σημειωθεί πως μέσα στο 2021 η μετοχή της είχε απώλειες της τάξης του 13%.