Η αντίδραση που έβγαλε η ΑΕΚ στο Περιστέρι έδειξε πως έχει… σφυγμό και μπορεί να πάρει νίκες ακόμα και όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Γιατί με αυτή τη συνθήκη πήγε η Ενωση στο Περιστέρι. Να παίξει ένα ματς μερικές μέρες μετά το… σοκ της ήττας από τον Παναιτωλικό, με τον ΠΑΟΚ έτοιμο να ξεφύγει βαθμολογικά και τον Παναθηναϊκό να έχει μειώσει σε απόσταση βολής. Απέναντι σε έναν Ατρόμητο που ναι μεν παραμένει προβληματικός, πλην όμως κάνει μια νέα αρχή και ήθελε κι εκείνος οπωσδήποτε βαθμούς. Οπως θέλει σε κάθε του παιχνίδι από εδώ και στο εξής ώστε να σώσει την κατηγορία.

Η ΑΕΚ τελείωσε το παιχνίδι με σχετική ευκολία και θα μπορούσε να πετύχει ακόμα περισσότερα γκολ αν ήταν πιο προσεκτική στην τελική προσπάθεια. Το πιο σημαντικό για εκείνη ήταν πως σε δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι κρατάει το μηδέν στην άμυνα. Είχε προηγηθεί αυτό στην Τούμπα για το Κύπελλο. Και ο Γιαννίκης μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει τις σκέψεις τους όσον αφορά το κέντρο της άμυνάς του. Το δίδυμο Τζαβέλλας – Μήτογλου έδειξε να λειτουργεί καλύτερα και περισσότερο αποτελεσματικά τόσο στην Τούμπα, όσο και στο Περιστέρι. Λειτούργησε δηλαδή η αμυντική γραμμή καλύτερα χωρίς να έχει τον παίκτη που υποτίθεται πως είναι ο καλύτερός της. Δηλαδή τον Βράνιες. Αν ο προπονητής της ΑΕΚ θα συνεχίσει να τους εμπιστεύεται θα φανεί όταν θα επιστρέψει ο Βόσνιος. Αλλά στον αυριανό επαναληπτικό με τον ΠΑΟΚ, εκεί που η ΑΕΚ χρειάζεται το μηδέν περισσότερο από ποτέ, η επιλογή μάλλον θα είναι η ίδια.

Ενας ημιτελικός που αν το επιτρέψει ο καιρός και γίνει κανονικά, σίγουρα θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Δημιουργήθηκε μετά το 0-0 της Τούμπας στο πρώτο ματς. Και αυξήθηκε ακόμα περισσότερο όχι μόνο με τη νίκη της ΑΕΚ στο Περιστέρι, αλλά και με αυτή του ΠΑΟΚ στον Βόλο. Δείχνουν οι ομάδες σε ένα καλό… φεγγάρι. Την κατάλληλη στιγμή, εκεί που θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα ημιτελικά.