Δεκατρείς παίκτες και μέλη του προπονητικού σταφ της πορτογαλικής ομάδας Μπελενένσες βρέθηκαν θετικοί στη μετάλλαξη Ομικρον. Υπεύθυνος για τη μετάδοσή της θεωρείται ένας από τους ποδοσφαιριστές της που πρόσφατα επέστρεψε από τη Νότια Αφρική.

Συνολικά 44 μέλη της Μπελενένσες έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον απομόνωση περιμένοντας να επαναλάβουν τα τεστ. Δύο ή τρεις παίκτες έχουν παρουσιάσει συμπτώματα, χωρίς να είναι σοβαρή η κατάστασή τους.

Η αποδεκατισμένη Μπελενένσες υποχρεώθηκε το Σάββατο να αντιμετωπίσει την Μπενφίκα για το πορτογαλικό πρωτάθλημα, σε ένα ματς που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω έλλειψης παικτών και χαρακτηρίστηκε «φάρσα».

Λόγω της Ομικρον παραμένει αμφίβολο αν το παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Γιουνγκ Μπόις της ερχόμενης εβδομάδας για το Τσάμπιονς Λιγκ θα φιλοξενηθεί στο Ολντ Τράφορντ ή σε ουδέτερο γήπεδο. Η UEFA θέλει να πληροφορηθεί αν τα μέλη της αποστολής της ελβετικής ομάδας που θα ταξιδέψουν στην Αγγλία θα πρέπει να παραμείνουν σε δεκαήμερη καραντίνα κατά την επιστροφή της στη χώρα τους. Αν δεν υπάρξει εξαίρεση τότε οι λύσεις είναι το ουδέτερο γήπεδο ή η αναβολή του αγώνα.

Γ.Ν.