Σε μία εθνική ομάδα στην οποία ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι θεωρείται  το άλφα και το ωμέγα, ο Κάρολ Σφιντέρσκι κατάφερε να εξελίξει τον δικό του επικουρικό ρόλο και να τον καταστήσει πλέον πρωταγωνιστικό!

Ο σέντερ φορ του ΠΑΟΚ μετράει τέσσερα γκολ σε επτά αγώνες στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 και μάλιστα η τελευταία… ριπή του απέναντι στην Αλβανία (0-1) έφερε την Πολωνία σε θέση ισχύος για τη δεύτερη θέση του 9ου ομίλου που οδηγεί στα πλέι οφ.

Κατόπιν αυτού τα ΜΜΕ στη χώρα του επεφύλαξαν αφιερώματα για την αφεντιά του και έσπευσαν να φωτίσουν άγνωστες πτυχές της διαδρομής του. Εγινε πρωτοσέλιδο στην Przeglad Sportowy με τίτλο «Ω Κάρολ» και ακολούθως δημοσιεύτηκαν μέχρι και φωτογραφίες από την παιδική του ηλικία. Ο παλιός προπονητής του Μάρτσιν Στοχάι θυμήθηκε το γκολ που πέτυχε σε σχολικό αγώνα μαθητών δημοτικού σε μία ήττα 15-1, ενώ ο νυν κόουτς της Εθνικής Πολωνίας Πάουλο Σόουζα εξήρε στα στοιχεία του. «Ο Κάρολ είναι πολύ κινητικός, έχει καλή τεχνική, επικεντρώνεται ολοένα και περισσότερο στο σκοράρισμα. Μπορεί να κρατήσει την μπάλα με την πλάτη στο τέρμα, να πάρει μέρος σε συνδυαστική δράση, να δώσει την τελευταία πάσα».

Εν τω μεταξύ, ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το προσεχές ματς πρωταθλήματος με τον ισόβαθμο στην κορυφή της Super League 1 Βόλο (Κυριακή, 16:00, Τούμπα). Τα προβλήματα εντοπίζονται στην άμυνα, καθώς περιορίστηκαν χθες σε ατομικό πρόγραμμα ο αριστερός μπακ Σίντκλεϊ και ο στόπερ Κρέσπο. Παράλληλα, έχει βρεθεί θετικός (με την Εθνική Ελπίδων) σε τεστ Covid-19 ο Χάρης Τσιγγάρας.

Ν.Β.