Σε μέρες που σε συλλογικό ποδοσφαιρικό επίπεδο δεν είχαν τίποτα, λόγω της διακοπής για τα προκριματικά του Μουντιάλ, το μεγαλύτερο μέρος της επικαιρότητας και του ενδιαφέροντος έπεσε πάνω στην επιλογή της ΑΕΚ για αλλαγή προπονητή. Ο Μιλόγεβιτς πολύ γρήγορα θα ξεχαστεί και δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα μπορούσε να κάνει στην Ενωση, ο Αργύρης Γιαννίκης έγινε αυτομάτως το πρόσωπο που απασχόλησε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο γερμανοθρεμμένος προπονητής απασχολεί την ποδοσφαιρική επικαιρότητα της χώρας. Τα όσα έκανε στον ΠΑΣ Γιάννινα τον είχαν μετατρέψει πολλές φορές πέρσι σε «talk of the town» πρόσωπο. Και αποτελούν τα παράσημα για να τον εμπιστευτεί μια μεγάλη ομάδα και να του δώσει τα κλειδιά.

Δεν είναι παράλογο που υπέγραψε μέχρι το καλοκαίρι, αλλά στην ΑΕΚ επικοινώνησαν πως πρόκειται για μια συνεργασία με βάθος τριετίας. Συμβαίνει συχνά το τελευταίο διάστημα να… δοκιμάζουν οι δύο πλευρές τα χνώτα του άλλου και ανάλογα να κρίνουν σε λίγους μήνες αν ταιριάζουν ή όχι. Το έκανε και ο Γιοβάνοβιτς με τον Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι, όταν ζήτησε το συμβόλαιό του να είναι μονοετές. Ο Γιαννίκης παίρνει ρίσκο για τον εαυτό του, αφού έρχεται για να αναλάβει μια ομάδα που δεν είναι με δικές του επιλογές. Ομως έχει να διαχειριστεί ένα ρόστερ σαφώς καλύτερο απ’ αυτό που είχε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Το αν θα τα καταφέρει θα κριθεί από πολλούς παράγοντες.

Οι ποδοσφαιρικές ιδέες πάντως του Γιαννίκη και ο τρόπος που έχει μάθει να αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο αποτελούν τη βάση με την οποία κέρδισε τη θέση του πρώτου προπονητή στην ΑΕΚ και θα προσπαθήσει να χτίσει το μέλλον τόσο της νέας του ομάδας, όσο και το δικό τους. Στα Γιάννενα στάζουν μέλι όταν μιλούν για εκείνον, κυρίως γιατί μετά από χρόνια η ομάδα τους έπαιζε επιθετικό ποδόσφαιρο. Αν μπορέσει να ανταπεξέλθει στην πίεση της ΑΕΚ, κυρίως όταν έρθουν οι… στραβές, θα πάρει την ευκαιρία του και μετά το καλοκαίρι.