Σε νέο κύκλο συζητήσεων καλούν την ελληνική κυβέρνηση UEFA και FIFA για να επιτευχθεί η συμβατότητα του αθλητικού νόμου με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.

Οι υπερεθνικές ποδοσφαιρικές αρχές απέστειλαν σχετική επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη (την υπογράφουν ο επικεφαλής Τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών της FIFA Κένι Ζαν Μαρί και ο διευθυντής Τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών της UEFA Ζόραν Λάκοβιτς) και αναμένουν τον καθορισμό των ημερομηνιών.

Στην αρχή του μηνύματος επικροτούν την ψήφιση της Ολιστικής Μελέτης και ακολούθως σημειώνουν πως «έφτασε η ώρα να συνεχίσουμε τη συζήτηση για τον ελληνικό αθλητικό νόμο, προκειμένου να διασφαλιστεί η συμβατότητά του με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Κατά τη συνάντησή μας στις 14 Ιουλίου 2021, συμφωνήσαμε να αποστείλουμε μια τεχνική αντιπροσωπεία των FIFA/UEFA στην Αθήνα προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις από κοινού με τους εκπροσώπους του γραφείου σας, με στόχο την εναρμόνιση συγκεκριμένων πτυχών του ελληνικού αθλητικού νόμου με την υποχρέωση της ΕΠΟ να χειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και χωρίς αθέμιτη επιρροή, σε συμμόρφωση με το καταστατικό της καθώς και τα καταστατικά των FIFA και UEFA.

Ως εκ τούτου, θα εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως να μας προτείνετε κατάλληλες ημερομηνίες κατά τις οποίες οι αντιπροσωπείες μας θα μπορούν να επισκεφθούν την Αθήνα και να συσκεφθούν με τους εκπροσώπους του γραφείου σας».